in

Ukoliko ste starija dama, OVIH 5 FRIZURA će vas potpuno podmladiti!

Starije žene od 50 ili 60 godina suočavaju se sa pravim izazovom kako se boriti protiv tanke i retke kose, a srećom, ako odaberete lepu i prefinjenu frizuru, možete učiniti da izgledate godinama mlađe. Ako pokušavate da izgledate godinu dana mlađe ili 20 godina mlađe, odabir prave frizure je veoma važan, a mi ćemo vam dati neki predloge. Ostanite sa nama do kraja teksta.

Ako ste starija dama, možete se odlučiti za univerzalnu frizuru poput elegantnog boba ili kratke stepenaste frizure koja je laka za održavanje i povećava volumen, ili se možete odlučiti da zadržite dugu kosu ako ste tako navikli.

U nastavku nećete pronaći samo vrhunske duge, srednje i kratke frizure za starije žene, već i mogućnost da uz frizuru promenite svoj imidž. Svi će da zavide vašem novom mladalačkom izgledu!

Kratka stepenasta frizura

Stepenasto šišana frizura za starije žene ujedno može biti pravi, ali i potpuno pogrešan izbor. Ukoliko se odlučite za ovako oblikovanu kosu, prepustite se rukama stručnjaka.

Frizer će najbolje moći da oceni kako će stepenovi biti ošišani i na taj način učiniti da pojedini delovi lica i vrata, izgledaju podmlađeno.

Ovakva frizura pravi se prema već poznatom šablonu. To podrazumeva da se deo kose koji se nalazi sa bočne strane i na temenu, šiša po već ustaljenoj formi stepenovanja.

Kada se ošišate kratko i stepenasto, ne morate baš svaki put odlaziti u salon kako biste imali perefektno doteranu frizuru. Uz pomoć viklera ili fena i četke imaćete sjajnu frizuru za svaki dan.

Shutterstock

 

 

Ravan paž

Još jedna frizura koja će vam savršeno pristajati, je kratak, ravan paž. Ovakva frizura za žene od 60 godina, nije zahtevna. Ukoliko imate dara, lako je i sami možete ošišati. Ako nemate taj talenat da sami možete da oblikujete svoju kosu, posetite frizera koji će to učiniti.  

Ovakav tip frizure, odlično će ići uz vaše godine.

Mnoge svetske zvezde, koriste baš ovaj način šišanja kako bi svoje lice podmladile. Zapravo ovo je idelna frizura koja podmlađuje. Pored toga, ovo je jedna od onih frizura koje nikada ne izlaze iz mode i lako se uklapaju uz bilo koji odevni stil.

Shutterstock

 

 

Bob frizura

Ako ste dama sitnije građe i dugog vrata, najbolje će vam pristajati bob frizura. Postoje brojne varijante za koje se možete odlučiti. Bob do ramena, brade, bez ili sa šiškama, toliko je puno mogućnosti. Ovaj  tip frizure za starije žene će dodati vašoj kosi volumen. Takođe, ublažiće crte vašeg lica. Naša preporuka je da se prepustite veštim rukama svoga frizera koji će napraviti najbolji mogući izbor.

Shutterstock

 

 

Dugačka stepenasta frizura

Dugačke stepenaste frizure su sve dužine od ramena pa prema dole. Duga stepenasta kosa se često šiša na – jake blage stepenove ili na, špic ili na ravno!

Duga i stepenasta frizura je uvek aktuelna i daje ženstven ton vašoj ličnosti.

Shutterstock

 

 

Ukoliko koristite metalni UVIJAČ ZA TREPAVICE odmah PRESTANITE - to što izgleda lepo NE ZNAČI i da je zdravo!

Zbog ove BANALNE greške vaša KOSA ispašta svakog dana: Čak 40 odsto žena ne zna kako se PRAVILNO koristi ČETKA za kosu