in

Svako može da ostvari svoj SAN: Sofija je prvi MODEL sa Daunovim sindromom, a sada je angažovala NAJPOZNATIJA dizajnerska kuća

“Ja sam prvi model sa Daunovim sindromom!”

Sofija je započela svoju manekensku karijeru 2019. Godinu dana kasnije ostvarila je svoj san i bila je jedna od retkih manekenki sa Daunovim sindromom koja je debitovala na Nedelji mode u Njujorku. Ova 24-godišnjakinja je i autorka kampanje na španskom jeziku „No Limits“, koja pokazuje da su osobe sa Daunovim sindromom u stanju da ostvare svoje ciljeve uprkos bolesti.

Manekenka se uključila u inkluzivnu kampanju giganta donjeg veša u ključnom trenutku. Kompanija pokušava da se distancira od nekada legendarnih slika Viktorijinih anđela i sada prikazuje različite žene u svojim reklamama.

– Love Cloud Collection je važan trenutak u evoluciji brenda. Ova kampanja je važan deo novog standarda koji kreiramo – rekao je Raul Martinez, novi kreativni direktor brenda u izjavi.

Najpoznatiji modeli sa Daunovim sindromom

Ellie Goldstein je 20-godišnja britanska manekenka sa Daunovim sindromom koja je prvi put debitovala na naslovnoj strani „Voga”, a kasnije se pojavila u Guči Bjutiju.

– Zastupanje ljudi poput mene je važno za mene. To omogućava svetu da shvati da svako može da postane model, čak i osoba sa invaliditetom – rekla je ona za Vogue.

 

Novi trend na Tik Toku:  Žene se masovno depiliraju ŠMIRGL PAPIROM a naš KOZMETIČAR upozorava kakav PAKAO ih čeka zbog toga