in

Stručnjaci apeluju: Čak i šampon za suvo pranje mora ORGANIČENO i sa OPREZNOŠĆU da se koristi

Suvi šampon zapravo nije šampon, niti vrši osnovne funkcije kao tečni šampon. Ovaj preparat ne čisti kosu ili teme, već apsorbuje višak ulja kako vaša kosa ne bi izgledala masno i prljavo.

Međutim, u procesu prikrivanja prljavštine suvi šampon iritira teme i prekida cirkulaciju u glavi što dovodi do potencijalnog gubitka kose.

– Suvi šampon ulazi pod kožu zbog čega vaše teme više ne može da diše. U redu je iskoristiti ga jednu noć kad imate sastanak i ne možete da stignete da operete kosu, ali nije zdravo nastavit da ga koristite. Želite li da vaša glava ne može da diše – kaže francuski frizer Kristof Robin.

On dalje objašnjava kako nije veliki problem što pojedini ljudi moraju češće da peru kosu jer im se brzo masti. Umesto navikavanja na suvi šampon, Robin preporučuje korišćenje drugih prirodnih preparata koji mogu dugoročno da reše problem masne kose kao što su razni čajevi, sok od limuna ili jabukovo sirće.

Glavna baza suvih šampona je dečiji puder koji dolazi u obliku spreja kako bi se lakše nanosio na kosu. Proizvodi ovog tipa su samo jednokratna pomoć za masnu kosu i ne smeju se koristiti duži period.

Šamponi za suvo pranje najčešće ostavljaju bele tragove pudera na glavi koji dodatno isušuje kosu, što dovodi do stvaranja peruti i opadanja kose, prenosi “Klix.ba”.

Nakon korištenja suvih šampona, najbolje je što pre kosu oprati intenzivnim tečnim šamponom za detoksikaciju kako bi se isprali nataloženi ostaci pudera.

Ova masaža briše bore i zateže lice – i dobra stvar je što možete da je radite sami!