in

Stop izbledelim tetovažama! Potreban vam je SAMO JEDAN sastojak iz kupatila, da opet budu kao nove

 

Usled visokih temperatura i visokog UV zračenja, naša koža tamni, a tako i sa njom delovi tela na kojima je tetovaža. 

Kako bi ste sačuvali prvobitan izgleda tetovaže veoma je važno i adekvatno je održavati. 

Primena sredstva za sunčanje pomoći će najpre u sprečavanju raka kože, bora, kao i drugih oštećenih na koži. Bilo koja krema za sunčanje je bolja od suncokreta kada je riječ o pripremi tinte za sunce, ali većina tattoo artista će vam preporučiti korištenje kreme za sunčanje s 30-50 SPF (pokušajte se držati i prirodnih sastojaka, ako je moguće!).

Bilo koja krema sa faktorom je bolji izbor od ne korišćenja iste!

Tattu umetnici prepopuručuju kreme sa visohim zaštitinim faktorom ( 30-50 SPF)

Najvažnija stvar pri odabiru kreme za sunčanje jest osigurati da je širokog spektra, što znači da štiti i od UVA zraka koji prodiru dublje od UVB zraka, uzrokujući oštećenja slobodnih radikala, te UVB zraka koje oštećuju DNK stanice i spale kože. Sunčane opekotine i kronično izlaganje UV zračenju mogu s vremenom oštetiti izgled tetovaža i dovesti do izbelivanja, nabora na koži, kao i samoj suvoći. 

Ceo ovaj proces “čuvanja” tetovaže je naravno nakon što vam najpre sama i zaraste. 

Sigurno je naneti kremu za sunčanje na zaraslu tetovažu, a redovnim nanosom kreme sa visokim faktorom vam grantuje blistavu i zdravu kožu.

 

Ukoliko vas zamara da non-stop razmišljate o zaštiti tetovaže!

Ako ne želite da se bavite mazanjem krema sa zaštitnim faktorima, druga najbolja opcija zaštite od sunca je da vašu novu tetovažu uopše ne izlažete suncu, ukoliko je to moguće. Održavajte jarke boje tetovaže tako što ćete uvek nositi jedan tanak sloj dok ste na suncu.

Za one prave fanatike mali savet!

Ukoliko vam mogućnosti dozvoljavaju iskoristite zimski period kako bi ponovo posetili vašeg umetnika koji će vam samo “osvežiti” postojanu tetovažu, i tako ćete biti sigurni da ćete sačuvati željeni intezitet slike koja je na vama. 

Našminkajte se u stilu Elizabet Tejlor za samo par minuta