in

Sprečite sezonsko opadanje KOSE uz ovaj PRIRODAN ELIKSIR: Ruzmarin je glavni sastojak!

Osim toga, prirodni gubitak kose najčešće se javlja usled procesa starenja, kada se folikuli skupljaju i počnu da proizvode tanju kosu sa kraćim životnim vekom. Međutim, postoje i određeni načini da usporite proces opadanja kose pa da čak i ubrzate njen rast. Istraživanja pokazuju da je ruzmarin prilično dobar u datom procesu, najverojatnije zbog povećanja cirkulacije krvi na vlasištu.

Evo na koje ga načine možete koristiti sa ciljem stimulisanja rasta kose, piše MagazinNovosti.

Svakodnevna nega kose

Za svakodnevno negovanje kose, šamponu ili regeneratoru dodajte esencijalno ulje ruzmarina. Koristite dve kapi ulja za svakih 30 mililitara šampona ili regeneratora. Ukoliko ne nanosite šampon na kosu svaki dan, onda samo nanosite regenerator, kosu umočite, nanesite regenerator i isperite kao i obično.

Za svakodnevnu masažu koja stimuliše rast kose, dve kapi esencijalnog ulja ruzmarina dodajte u 30 mililitara nosivog ulja. Ulje utrljajte na vlasište i masirajte tri minuta pre pranje kose.

Tretman toplim uljem jednom nedeljno

Jednom nedeljno upražnjavajte tretman toplim uljem. Za ovaj tretman vam je potrebno 50 mililitara nosivog ulja i pet kapi ulja ruzmarina. Ulja pomešajte u manjoj staklenoj boci koja se može zatvoriti. Stavite je u lonac sa ključalom vodom, na par minuta, da se ulje zagreje.

Postepeno masirajte vlasište uljem, koristeći prste, nekoliko minuta. Potrudite se da malo ulja utrljate i na samu kosu, sve do vrhova. Na kosu stavite kapu za tuširanje ili je omotajte plastičnom kesom pa je nakon toga prekrijte što toplijim, vlažnim peškirom. Peškir zamenite novim, nakon što se prvi ohladi. Kosu isperite nakon pola sata do 45 minuta i nanesite blagi šampon.

 

Tattoo majstor otkriva: Ovo su TETOVAŽE zbog kojih se ljudi najčešće KAJU posle samo par godina