in

Retko ko zna da OVO ULJE eleminiše CELULIT, STRIJE i FLEKE: Odlično je i za zdravlje, evo kako da ga NAPRAVITE i koristite

Ako će ijedno ulje transformisati opuštenu kožu kako na grudima, tako i na stomaku i ujedno biti sjajan borac protiv celulita, strija i fleka to je zasigurno brezino.

O njemu se, potpuno nezasluženo, nedovoljno priča, a zapravo vam može biti moćan saveznik da svoje telo dovedete do savršenstva.

Svojstva breze

Najčešće se konzumira brezova voda ili čaj od breze, a spetar onoga što leči je poduži: povišen krvni pritisak i holesterol, artrits, zadržavanje vode u orgnizmu, bolesti jetre, pesak u bubrezima i slično… Međutim, lista korisnih svojstava ovde se ne završava.

Kada je u pitanju ulje breze, ono je sjajno u borbi protiv upornog celulita jer podstiče prirodnu ravnotežu kože i poboljšava njen izgled. Omogućava da krv bolje cirkuliše kroz sve slojeve i samim tim dolazi do lifting efekta.

Pexels

 

Bogato je flavonoidima, taninima i vitaminom C koji zajednički utiču na vezivna tkiva pa dolazi do detoksikacije.

Pažljivo sa upotrebom esencijalnog ulja

Kao i sa svim esencijalnim uljima, morate da budete oprezni kada je u pitanju njegova upotreba u ovom obliku kako biste izbegli iritacije.

Dakle, uvek ga mešajte sa baznim uljem lakše teksture poput ulja kajsije, avokada, jojobe, bademovim ili čak i suncokretovim.

Nakon toga potrebno je samo da ga kružnim potezima utrljavate u delove tela koji su opušteniji i pogođni celulitom, a za to koristite prste ili masažere.

Upotreba ulja

Par kapi ulja breze pomešajte sa supenom kašikom nekog od baznih ulja koje smo vam već naveli. Tokom prve 4 nedelje koristite ga dva puta dnevno a najbolje rezultate. Masaže ne moraju biti duge.

Dovoljno je da ga utrljate dok se razbuđujete i pijete jutarnju kafu i uveče pred spavanje. Nakon toga koristite ga jednom dnevno nekoliko puta nedeljno kako biste održavali rezultate.

BONUS VIDEO