in

Primetili ste da vam je KOSA masna i nakon pranja? Postoje uzroci, ali i REŠENJA koje se nalaze u FRIŽIDERU

 

Poznat vam je onaj osećaj kada operete kosu i kroz nju prođete prstima, osetite da je i dalje masna? Niste jedini, brojne žene se žale na ovaj problem.

Stavljate previše balzama na koren

Ovu grešku često prave žene iz najbolje namere, da bi kosu što bolje “nahranile”. Mislite da brinete o kosi, pa nanosite regenerator za tanku kosu po celoj površini, ali zapravo tako pravite najveću grešku.

Koristite neadekvatan šampon za kosu

Ako ste stavili regenerator samo na vrhove i uverili ste se da je sav regenerator ispran, onda sigurno koristite šampon za masnu kosu koji je prejak za kosu.

Perete kosu previše često

Možda mislite da morate ćešće da perete kosu jer vam je kosa prljava i masna, ali ste sigurno čuli izreku “što je više pereš, više se masti”. Prečesto pranje može dovesti do suvoće kose i vlasišta.

Nagomilani ostaci proizvoda ostave masne tragove na kosi nakon pranja

Što više proizvoda koristite na kosi (naročito proizvodi koji nisu blagog, prirodnog porekla), oni stvaraju više sebuma i na taj način kosa uvek deluje masnije.

Hemijski proizvodi su izvor potencijalno masne kose nakon pranja.

Rešenje za masnu kosu nakon pranja

Pokušajte da nivo masnoće vaše kose nakon pranja držite pod kontrolom prirodnim putem. Pomešajte sok od dva limuna sa četvrtinom destilovane vode ili ukoliko vam je draže pomešajte dve kašike sirćeta sa šoljom vode.

Isperite vašu kosu sa jednom od ovih mešavina, koje su nežne za vašu kosu, a ujedno odlično uklanjaju višak masnoće. Isperite toplom vodom kako bi uklonili ostatke limuna ili sirćeta na koži.

Nakon tople, isperite hladnijom vodom kako biste zatvorili pore i da se kosa ne masti.