in

Prava modna revolucija i DOKAZ da se snovi ostvaruju: Sofija je PRVI Viktorijin model sa DAUNOVIM sindromom

Portorikanska manekenka, 24-godišnja Sofija Jirau, ušla je u istoriju kao prva osoba s Daunovim sindromom koja je model za Viktorija sikret.

Predstavljena je u novoj kampanji za kolekciju rublja Love Cloud sa 17 drugih žena, a u zvaničnom saopštenju brenda stoji da je kampanja “prvu takve vrste”.

 

 

– Sanjala sam da će se to jednoga dana dogoditi, jako sam radila na tome i danas se taj san ostvario. Napokon vam mogu otkriti svoju tajnu. Ja sam prvi Victoria’s Secret model s daunovim sindromom – rekla je Sofija.

Debitovala je pre dve godine na Nedelji mode u Njujorku i time je pokazala da ne postoje granice.

 

 

– Moj posao manekenke u Sjedinjenim Državama bio je početak ostvarivanja moga sna. Šetati se na najvažnijim pistama na svetu. Za mene je najvažnija stvar da pokažem ljudima širom sveta da ne postoje granice i inspirišem ih da slede svoje snove – dodala je.

 

 

– Od ekipe neverovatnih žena koje su oživele ovu kolekciju, do inkluzivnog duha na snimanju, ova kamapanje je važan deo novog standarda koji kreiramo u našoj kompaniji – rekao je kreativni direktor Viktorija sikreta, Raul Martinez.

Kampanju inače čine neverovatne žene. Pored Sofije, koja ima Daunov sindrom, tu su i buduća majka, instruktorka pilatesa u kasnim četrdesetim godinama i manekenka sa paraplegijom.

Sede VLASI vas nerviraju, a nije još vreme za FARBANJE: Frizer otkrio SUPER TRIK da "zamskirate" problem!