in

Poznata manekenka pokazala svoj OŽILJAK na stomaku: Svaka žena podvrgnuta CARSKOM REZU treba da bude PONOSNA, i da ovo više ne bude TABU tema!

“Za mene je to više od obične fotografije”

Fotografisanju je prisustvovala Keli Hjuz, manekenka i majka koja se porodila carskim rezom i ranije je sarađivala sa brendom. Od prvog izdanja “Sports ilustrejd Svimsuit” 1964. godine, prvi put se žena sa ožiljkom od carskog reza pojavila na stranicama kataloga na kojima su bile fotografije modela, sportista i poznatih ličnosti koje poziraju u kupaćim kostimima.

“Za mene je to više od fotografije”, rekla je manekenka u intervjuu za “Glamur”.

“Trenutno se dešava neverovatna promena u našem društvu, postajemo manje ekskluzivni i ojačani našim nesavršenostima. Prvi put pokazati ožiljak od carskog reza više je od bilo koje slike koju sam ikada napravio.”

Normalizacija razgovora nakon porođaja i carskog reza

Inicijativa ovog prestižnog magazina “Plati promenom” ima za cilj da promeni dominantni medijski narativ o predstavljanju ženskog tela u kanonu.

U tu svrhu pozvana je na saradnju Čelsi Hiršhorn – osnivač Frida Mom, kompanije čija je misija podrška ženama u majčinstvu.

Sports ilustrejd Svimsuit objavio je saopštenje u kojem objašnjava da je cilj kampanje bio da “pokaže lepotu majčinstva i učini da žene koje su podvrgnute carskom rezu budu ponosne na to kako su rodile bebu, kao i da normalizuje razgovore o njihovom izgledu i telu posle porođaja”.