in

OBRADUJTE svoju KOŽU i poklonite joj SPECIJALAN POKLON na koji će vam uzvratiti BEZ BORA i nepravilnosti

Svakodnevno se susrećemo da činjenicama da je voda jedan od osnovnih uslova života i da je svakome od nas potrebno najmanje 8 čaša vode dnevno kako bi se svi metabolički procesi u organizmu odvijali nesmetano. Posebno se njen adekvatan unos ogleda na našoj koži. Voda prenosi hranljive suspstance i na taj način pomaže kod uklanjanja toksina. Ovaj čaroban napitak dostupan svima nama čisti kožu, učvršćuje je i vraća joj vlažnost, opušta i ujedno pospešuje obnavljanje ćelija kože.

Proces obnavljanja kože, odnosno zamene izumrlih ćelija kože novim odvija se u ciklusu od 28 dana. A kako bi se taj ciklus uspešno odvijao neophodno je pružiti organizmu dovoljnu količinu vode.

Dermatolozi smatraju da je dehidrirana upravo ona koža ona koja u svom epidermu sadrži manje od 10% vode.

Razlika između dehidrirane i suve kože?

Dehidrirana koža kao što smo napomenuli nije tip već stanje kože. Nastaje usled nedostatka dovoljne količine vlage. Ona se može i vizuelno uočiti tako što se na koži primećuju tanke linije izazvane dehidratacijom, dok subjektivan osećaj izaziva zatezanje nakon umivanja. Dehidrirana koža javlja se i pod uticajem spoljašnje sredine ( UV zraci, vetar, suv vazduh u sezoni grejanja), upotreba neadekvatnih kozmetičkih preparata, ali nažalost i genetika.

unsplash.com

 

 

Suva koža je nešto potpuno drugo iako se često poistovećuje. Suva koža je upravo tip kože, poput masnog i normalnog. Javlja se usled nedostatka lipida u koži, ogleda se perutanjem, a osećaj zatezanja je prisupan konstantno.

Dehidrirana koža može biti stanje koje ne mora biti povezano sa dehidriranošću samog organizma. Stoga tada ni minimum 8 čaša vode ne može biti dovoljno da se hidratacija kože vrati. Pravilna ishrana bogata antioksidansima može da deluje na očuvanje ćelijskih membrana dok ćelije čuvaju optimalnu količinu vlage unutar kože. S obzirom da je sezona grejanja i da se vlažnost kože dodatno narušava posegnite za proizvodom koji će koži vratiti neophodnu hidrataciju, pomoći joj da se oslobodi od oksidativnog stresa, glavnog uzročnika starenja kože. Jedno je sigurno – bilo da se radi o suvoj ili dehidriranoj koži sa hidratacijom nikada ne možemo preterati.

Poklonite koži 8 čaša vode svakog dana – BAR TOLIKO

Potrudite se koliko vam uslovi dozvoljavaju da s vremena na vreme posetite kvalitetnog kozmetičara gde ćete uraditi kompletan higijenski tretman lica i eventualno još neku proceduru. Nemojte štedeti na kozmetici za lice. Ali nemojte se ni razbacivati novcem. Čitajte pažljivo deklaracije, konsultujte se sa dermatolozima i raspitajte koji su brendovi u koje možete imati poverenja. Takođe, ne zaboravite da u svakoj apoteci prave svoje kreme sa različitim sastojcima za različlite tipove kože, pa možete da probate i neku od te kozmetike koju mnoge žene dosta hvale.

Redovno se umivajte magarećim sapunom, koristite tonik sa vitaminom C, jednom do dva puta nedeljno stavljajte maske i pilinge na lice i koristite kvalitetne preparate za negu.

Ne zaboravite da mnoga ulja blagotvorno utiču na ten poput arganovog, kokosovog, nevenovog, bademovog, ulja jojobe, ricinusovog, ulje od smilja, ulje od lavande.

 

 

OČARAVAJUĆA: Glumica Anđela Jovanović u GLAMUROZNOJ crvenoj haljini "pokorila" sve prisutne

Ovo je TAJNA caka za duge i BUJNE trepavice: Evo kako se LAKO postiže efekat VEŠTAČKIH TREPAVICA