in

Novi trend na Tik Toku: Žene se masovno depiliraju ŠMIRGL PAPIROM a naš KOZMETIČAR upozorava kakav PAKAO ih čeka zbog toga

U moru suludih trendova na koje će većina samo odmahivati rukom, postoje trendovu u koji se zaklinju mnogi korisnici, a jedan od njih stekao je milione pristalica na društvenim mrežama: reč je o depiliranju šmirgl papirom.

Ako ukucate ključne reči, na TikTok-u ćete brzo pronaći video u kojem devojka agresivno trlja noge i ruke šmirgl papirom, koliko je ovaj metod efikasan i opsan objasnila je kozmetičarka Svetlana Orlandić za naš portal.

– Skidanje dlačica na taj način uništava površinski sloj kože koji “otvara vrata” mnogim mogućim problemima. 

Infekcija

Jedna od najopasnijih posledica depiliranjem šmirgl papirom jeste infekcija. Površinski zaštitni sloj se ovim putem uništava i omogućen je prodor raznim bakterijama i nečistoćama uopšte. 

Pigmentacija

Prilikom šmirglanja se javlja i problem pigmentacije.

– Kada izložimo oštećenu kožu suncu ona gori i prave se fleke koje mogu biti i trajne – kaže kozmetičarka Orlandić za Najženu i dodaje: Ima jos razloga zašto šmirglanje nije najbolji metod za uklanjanje dlačica, ali ako vam je depilacija toliki problem onda bolje obrijati noge, nego da ih šmirglate, jer je efekat isti pošto koren dlačice ostaje.

Zbog BOTOKSA izgleda 10 godina STARIJE ali je baš briga: "Sestro deluje kao da više nemaš emocije"