in

Niste znali da ova NAVIKA uništava KOŽU i podstiče STARENJE: Sledeći put PAŽLJIVIJE sa stavljanjem KREME

Kako je prvo što primetimo na drugoj osobi, jesu oči, pa tako i sve one nepravilnosti blizu očiju su itekako uočljive. 

Kako bismo to sprečili na vreme, često uzimamo raznorazne preparate kako se ne bi došlo do stvaranja bora, a nismo ni svesni koliko ustvari štetimo samoj koži. 

Koža oko očiju je jako tanka, pa tako su neki ljudi skoni podočnjacima, sitnim boricama i pre 30. godine. 

Veoma je bitno da vašu kožu ne tretirate raznim proizvodima različitog proizvođača, već izaberite jednog čija vam linija najviše odgovara i sa tim tretirajte vaše lice. 

Shutterstock

 

Takođe ogromnu grešku pravimo tokom nanošenja kreme ili skidanja šminke. Ravlačimo kožu i mislimo kako je na taj način stimulišemo cirkulaciju. Istina je ta da na taj način ubrzavamo stare i stvaranje linija koje mrzimo. Kreme i sve preparate koje korsitite treba polako da utapkamo i nanesemo bez naglih pokreta. 

Ishrana vodi ogromnu važnost i celoj ovoj priči. Što je hrana nekvalitetnija, vaša koža će biti problematičnija. Ili će biti previše suva, ili masna, ili puna akni i bubuljica. 

Položaj u kome ćete leći, takođe može da vam odredi put starenja. Spavanje na stomaku doprinosi “gužvanju” kože, zbog čega spada u lošu naviku. Ako imate problem sa podočnjacima, potrudite se da izaberete bolju pozu za spavanje, jer ova smanjenog protoka krvi i kiseonika pri čemu koža postaje neuhranjena sa manje elastina i kolagena.