in

Nanesite PARFEM na ove TAČKE i celog dana ćete MIRISATI: Tako se pojačava miris i raspoređuje po CELOM telu

Iako mislite da prskanjem parfema na zglobove ruke i vrat nanosite parfem na mesto pulsa koje zrači dodatnom toplotom i tako pojačava miris, postoji jedno mesto na telu koje će duže ‘čuvati’ miris na koži.

Naime, prema mišljenju stručnjaka, mesto na koje bi trebalo da nanesemo parfem je pupak. Samo jedna kap parfema u pupku savršeno će rasporediti miris po celom telu i održati njegovu dugotrajnost.

S ovim trikom dobro su upoznate glumica Liv Tajler i Adriana Lima koje se u njega kunu već godinama otkrivajući svoju tajnu uvek opojnog mirisa.

U nastavku pročitajte dodatne savete stručnjaka za mirise uz koje će vaš omiljeni parfem duže mirisati na vašoj koži.

Miris se nanosi iza uha, na zglobove, u unutrašnjem delu lakta i iznad kolena. Neki ljudi praktikuju raspršivanje parfema u vazduh i prolazak kroz njega, ali to zapravo nije dobra taktika.

Za što duže trajanje, treba ga naneti direktno na kožu. Isto tako, mnogi od nas nanose parfem na jedan zglob pa protrljaju s drugim kako bi se miris primio. Upravo to treba izbegavati. Naime, time se stvara trenje koje podstiče stvaranje toplote, što znači da će parfem brže ispariti s površine kože.

Pre toga najbolje bi bilo redovno raditi eksfolijaciju kože kako biste uklonili sve odumrle ćelije, a zatim naneti losion za telo, po mogućnosti s uljem i samo hidrirati kožu nekim uljem. Parfemi se odlično slažu s uljima i ona pomažu da dođu do izražaja na našoj koži. Naravno, ako možete koristite losion ili ulje s istim mirisom kao što je vaš parfem, odnosno iz iste linije pa ćete tako pojačati miris.

Parfem treba naneti na mesta gde će telesna toplota nežno otpuštati parfem dok ne ispari. To su i mesta na kojima možete da se oseti puls, poput vrata, odnosno iza uha, zglobova, unutrašnjih delova lakta i iza kolena, ali i u predelu pupka i prednjeg dela šake.

BONUS VIDEO