in

Najnoviji trendovi u šminkanju: Ove jeseni nosiće se metalik senke na očima, izraženi ajlajner i mnogo rumenila!

 

Jesen stiže, a sa njom evo i novih trendova u šminkanju! Kao i kad je moda u pitanju, sa smenom godišnjih doba stiže neki novi popularni izgled koji će na kraju, hteli ne hteli, mnogi pratiti. A što ne bi onda išli ispred, i unapred se upoznali sa onim što ćemo koliko za mesec dana viđati svuda. Trendseteri su već postavili smernice za ovu jesen, a ono što iznenađuje je opiranje letnjih trendova, koji neće lako da se povuku pred melanholičnom jeseni.

 

 

Vesele boje na očima biće popularne i tokom jeseni, ajlajner je obavezan, a na usne se vraćaju jake boje. Naravno, zbog maski koje su i dalje prisutne, oči su i dalje u prvom planu, ali se rumenilo opasno približilo prvom mestu, pa je sada baš to proizvod bez kojeg nijedan izgled nije potpun. Uostalom, pogledajte sve jesenje trendove, pa odlučite šta vam se sviđa i šta ćete da ubacite u svoju rutinu.

Shutterstock

 

 

Fotošopirani ten je in

Perfektna koža, koja izgleda kao da je prošla kroz sve filtere na Instagramu, biće totalno in! To znači mnogo prajmera za ublažavanje bora i pora i mnogo pudera sa jakom pokrivnom moći. Koža će imitirati filtere, biće bez sjaja, matirana i ispeglana što više. Nabavite sve matirajuće proizvode i čekajte jesen ako ste u fazonu jakih i teških podloga. Vaše vreme je stiglo!

Shutterstock

 

 

Prirodni izgled se ne predaje

S druge strane, mnogi će ostati verni prirodnom izgledu koji je dominirao skoro cele godine i neće se lako odreći blagih pudera, pa čak i toniranih krema. Sjajni prirodni izgled, koji je bio toliko popularan, mnoge je kupio zauvek jer je lagan, dozvoljava da se koža vidi sa svim svojim nepravilnostima, pa je samim tim privlačan mnogim devojkama i ženama. Pegice će i dalje da se vide, flekice neće da se pokrivaju slojevima pudera, biće to kontra ispeglanom izgledu sa društvenih mreža i mnogi će se odlučiti upravo za ovaj prirodan izgled. Naročito zbog maski koje su nam opet na licu, mnogi će čak skroz odustati od pudera u želji da izbegnu maskne (bubuljice od maski), koje su postale veliki problem u doba korone.

Shutterstock

 

 

Sapun obrve su hit

Trend češljanja obrva sapunom i spuli četkicom kako bi dobile paperjasti izgled i dalje će biti u modi. Ako ste propustili ovo, na tržištu je sada mnogo sapuna za obrve, koji služe tome da se obrve začešljaju nagore i ostanu tako ceo dan. Nakon što ih podignete, četkicom iscrtate dlačice koje fale i imate paperjaste, moderne obrve. Ako nemate sapun za obrve, isti efekat možete postići jakim gelom za kosu i starom četkicom za zube.

Shutterstock

 

 

Paperjaste, ali izbeljene

Izbeljene obrve su postale trend zahvaljujući Tik toku. Haštag #bleachedbrows ima više od 40 miliona pregleda i nastavlja da raste. Šminkeri su uvereni da će se trend sa Tik toka preneti i na ulice, pa je samo pitanje kada će stići i kod nas.

Shutterstock

 

 

Tamne usne su ublažene

Kad stigne jesen, svi već uobičajeno zamene nijanse karmina. Od nekih svetlopink nijansi, prelazi se na bogate ljubičaste, bordo, crvene nijanse… Ove jeseni promeniće se trend u nanošenju ovih boja, pa će se na sredini usana nositi najjači pigment, dok će on biti ublažen kako se ide ka krajevima. Ovakav razmazani izgled podseća na izgrizene usne koje izgledaju kao da su se upravo ljubile ili bile pod maskom.

Shutterstock

 

 

Ajlajner je sve

Upravo zbog maski, ajlajneri nastavljaju da dominiraju. I to svi mogući oblici i boje. Od obrnutog mačjeg izgleda, grafičkih ajlajnera, apstraktnih oblika i svega između što vam padne na pamet. Nema sputavanja, crtajte šta želite, neka vaš ajlajner bude drugačiji! Sve je dozvoljeno i sve je poželjno! I dok neki šminkeri misle da će preovladavati ajlajneri u dve boje – crna i crvena ili crna i bela, ima i onih koji misle da će baš ljubičasta, zelena ili jarko žuta dominirati na očima.

Shutterstock

 

 

Rumenilo – što više, to bolje!

Rumenilo se vratilo na velika vrata usred pandemije. Da li što u jeku vladavine opasnog virusa simbolizuje zdravlje ili prosto što je lepo, tek vladaće i ove jeseni. I to, što više to bolje! Plus, rumenilo se širi sa obraza do slepoočnica i kapaka, pa slobodno opustite ruku kad ga nanosite.

Shutterstock

 

 

Neon, metalik oči

I ovo je nešto što nikako ne liči kad pomislimo na jesen i sve nijanse braon, zlatne, bronze, maslinaste, plave… koje inače vezujemo za ovo vreme. Ove godine za oči važi moto: što svetlije i veselije, to bolje! Pink, narandžasta, svetloplava, neon žuta i zelena – to su boje koje će se nositi ove jeseni, pa se može reći da će u tmurnom kišnom vremenu posebno iskakati vaš mejkap luk sa neonskim očima! Još ako su te boje u metalik formuli, to je pun pogodak! Naime, pored neonskih nijansi, metalik posebno iskače kao trend, pa se gliteri, šljokice već viđaju na modnim pistama. Srebrni metalik kapci, koji podsećaju na neki naučnofantastični momenat, biće posebno popularni!

 

 

Trepavice, kao i uvek, uvijene i duge

Kakvi god trendovi godinama da se menjaju, te trepavice nekako uvek ostaju što veće, što duže, što uvijenije… Tako će biti i ove jeseni! Jake, duge, crne, podignute trepavice su i dalje na ceni, tako da samo navalite na maskaru jer ona nikad ne izlazi iz mode!

 

Celog života BRIJEMO noge POGREŠNO: Posle ovog snimka potpuno ćete PROMENITI RUTINU!

Nije da mi ZABORAVIMO da kupimo ono što nam treba, nego VOLIMO DA PRETERAMO: Evo zašto ovu torbu mora da ima svaka žena u Srbiji!