in

Kosa vam se stalno MASTI? Vreme je da probate OVAJ način pranja

Kosa koja se brzo masti, gubi volumen i izgleda neuredno već drugi dan nakon pranja, sve je češći problem mnogih žena i muškaraca. Masna kosa utiče na narušavanje celog izgleda, ali i samopouzdanja. Naročito kod žena, jer je bujna i blistava kosa oduvek simbol ženstvenosti.

Ukoliko ste među brojnima koji „muče muku” s masnom kosom, probajte ovaj način pranja.

Obrnuto pranje

Reč je o obrnutom pranju kose koje obećava pramenove pune volumena, a ono podrazumeva prvo korišćenje regeneratora, a zatim i šampona. To je obrnuto od standardnog pranja kose. Iako deluje čudno, tehnika obrnutog pranja je isprobana i ima brojne potencijalne prednosti.

Shutterstock

 

Ako prvo negujete kosu, pretpostavlja se da će vaši pramenovi lakše upiti hranjive i hidratantne sastojke. Šamponiranje nakon toga takođe pomaže u uklanjanju dela regeneratora koji potencijalno može da umasti pramenove i učini ih teškima, kao što je to slučaj kod standardnog pranja kose. Sve navedeno može da vam pomogne da vaša kosa izgleda sjajnije i mekše.

Težina i vlaga

Proces je jednostavan – prvo pokvasite kosu, zatim nanesete regenerator. Odmah nastavite s šamponiranjem, a na kraju kosu dobro isperite. Ova tehnika je idealna za one sa tankom kosom i masnim vlasištem, zato što uklanja upravo taj deo težine i vlage regeneratora pre nego što počnete sa oblikovanjem. U slučaju da imate suvu i grubu ili kovrdžavu kosu, ova metoda nije najidealnija, gde je korak regeneracije koristan za dodavanje dodatne vlažnosti.

BONUS VIDEO