in

Koju nijansu treba izabrati? Ova BOJA čini odeću mnogo SKUPLJOM

Savršen kroj, pažljivo sašiveno ili fina tkanina – sve ovo očigledno utiče na to kako će vešto oko proceniti vrednost i kvalitet naše odeće. Ispostavilo se, međutim, da postoje boje koje nas mogu zavarati i odmah učiniti odeću luksuznijom. Odeća u određenim bojama izgleda kao da je mnogo skuplja nego što jeste. Najbolji primer nije klasična crna, već sve nijanse bež boje.

Koju nijansu bež boje treba izabrati?

Postoje desetine tonova. Neki brendovi zadovoljavaju potrebe kupaca i lansiraju linije svojih bež proizvoda u nekoliko varijanti, tako da se mogu prilagoditi bilo kojem tonu kože.

Nijansa bež boje treba da se podudara sa bojom boje kože – prvo utvrdite da li vam je koža svetla, odnosno sa , blago ružičasta -bleda ili topla, breskva ili jednostavno preplanula. Za tamniju nijansu kože vredi izabrati karamel bež sa dodatkom narandžaste ili braon. S druge strane, za svetlu kožu, izaberite blago ružičaste bež boje sa dodatkom sive boje bolje odgovaraju hladnim.

Shutterstock

 

Sa kojim bojama se kombinuje bež?

Bež (u svakoj nijansi!) je boja koja čini da odeća – šta god da je to: kaput, haljina ili bluza – izgleda skuplje i kvalitatnije. Osim toga, lako se kombinuje sa raznim trenutno modernim bojama. Posebno je dobro kombinovati sa farmerkama i tamno tamnoplavom bojom. Sigurna kombinacija je takođe bež sa belim i crnim.

Shutterstock

 

Trenutno su neonske nijanse jak trend, odnosno intenzivne boje poput ružičaste, žute, narandžaste ili zelene. Tako jake boje dobro idu u kombinaciji sa elegantnom bež bojom, koja ih uravnotežuje i čini da naša koža izgleda bolje nego u direktnoj kombinaciji sa svetlim neonima.

 

Gurmanska fantazija: Mokri čokoladni kolač u par koraka

Zbog njih se radujemo zahlađenju: Pet modela SAKOA koji će se nositi ove jeseni