in

Jesen je za DŽEMPERE: Četiri modela koja će biti HIT SEZONE i koje morate da imate u svom ORMANU

Koji džemperi će biti najmoderniji ove jesenje sezone? Koje modele treba da izaberete? Pogledajte naše predloge!

Praktičan kardigan

Shutterstock

 

Kardigan, odnosno džemper koji se zakopčavaju na prednjoj strani, jedan je od najpraktičnijih elemenata jesenje garderobe. Njegovo ime potiče od titule engleskog generala Džejmsa Tomasa Brudenella – grofa od Kardigana. Očigledno je sabljom prerezao džemper jer mu je bilo prevruće, a zatim je naterao svoje krojače da sašiju odeću koja je ličila na jaknu sa kopčanjem bez ovratnika. Karijera kardigana u ženskoj modi započela je početkom 20. veka zahvaljujući Koko Šanel.

Kardigan izgleda odlično u kombinaciji sa majicom ili košuljom. Ove sezone posebno su popularni dugi džemperi bez dugmića ili sa trakama vezanim oko struka. Topli kardigan takođe može biti alternativa prelaznoj jakni ili tankom kaputu.

Udoban džemper velikih dimenzija

Shutterstock

 

Labavog kroja, kroja poput slepog miša, spuštene linije ramena, dužine čak do sredine butine – preveliki džemperi svake godine se vraćaju u obzir pri padu temperatura. Kombinuju udobnost sa modernom nonšalancijom. Oni osiguravaju slobodu kretanja – omogućavaju vam da sakrijete nepotrebne kilograme (međutim, izgledaju dobro i na vitkim ženama).

Takođe je vredno zapamtiti kombinovanje labavih, toplih džempera sa uskim pantalonama – na ovaj način silueta neće izgubiti skladne proporcije.

Koketni ažurni džemper

Shutterstock

 

Mekana trikotaža izgleda prekrasno u kombinaciji s otvorenim umetcima – takva kombinacija čini čak i voluminozni model lakšim i suptilnijim. Džemperi napravljeni u potpunosti od pletenica, ispod kojih možete videti majicu ili golu kožu, takođe izgledaju veoma impresivno.

Ovi džemperi će biti od koristi posebno u prelaznom periodu, kada vam još ne treba jako topla odeća.

Topao džemper sa vratnim delom

Shutterstock

 

Tanka, dobro priležuća dolčevita majica može se nositi kao samostalni stilski element ili kao deo slojevite odeće. U hladnim danima savršeni su i džemperi od tople trikotaže sa visokom, smotanom grlom. Mogu biti obične ili ukrašene efektnom pletenicom.

Kragna se obično ne preporučuju ženama sa kratkim vratom, širokim ramenima i velikim grudima. 

Svi željno isčekujemo nastavak kultne serije "Seks i grad": Evo kakav će biti modni stil Keri, Šarlot i Mirande

Vreme je da pređete na PRIRODNU kozmetiku: Postoji jako VAŽAN razlog za to