in

Imate ovaj PRIVEZAK, a ne znate šta on zapravo znači? Evo kakva TAJNA se krije iza PLAVOG KAMENA

Po islamskom predanju, Muhamedova ćerka Fatima je svom vereniku poklonila komad plavog stakla i zahvaljujući ovoj amajliji on je uspešno završio svoj put savladavši sve moguće i nemoguće prepreke. Ova jednostavna priča se može pročitati praktično svuda.

Međutim, Fatimino oko kao talisman ne potiče iz samog islama, ali je u širokoj upotrebi, kako kod muslimana, tako i pravoslavaca.

Ovakvo verovanje nije vezano samo za Tursku.

Naprotiv, smatra se da legenda potiče još iz perioda starog Egipta i Mesopotamije, pa ne čudi što se ovaj simbol može naći u mnogim domovima širom Sirije, Irana, Libana, Iraka, Avganistana i Azerbejdžana. Takođe, suveniri poznati po svojim koncentričnim krugovima ne moraju biti samo plavi, već se mogu naći primerci u beloj, crnoj ili zlatnoj boji.

Ljudi ga kače na vrata kuća i kancelarija, stavljaju ga na odeću odraslima, deci i trudnicama. I sve to s jednim ciljem – da bi se borili protiv uroka i čini. Na turski način.

Prema verovanju tursko oko ima moć da sve negativne vibracije i pomisli odbije od vas, odnosno da ih “uhvati” a zatim rasprši.

Tajna je u plavom “kamenu” koji se koristi za pravljenje ovih talismana sreće, a on je sastavljen od idealne kombinacije već pomenutog topljenog stakla, bakra, gvožđa, vode i soli. Ovaj zanimljiv spoj metala i minerala zaista deluje kao moćan štit protiv uroka!

Shutterstock

 

 

Ukoliko se desi da u “borbi” protiv negativne energije nazar pukne ili se ošteti na neki drugi način – najbolje je na vreme ga zameniti novim komadom kako bi i dalje mogao nesmetano da vas štiti!

Kako da OČISTITE jaknu od ANTILOPA i vratite joj stari sjaj? Sjajan trik postoji za vaš problem, efikasan i jednostavan

Rešite problem ISPUCALIH USANA: Zima ide, skupi melemi vam nisu potrebni, pomoć ćete dobiti direktno IZ KUHINJE