in

Evo koliko često bi trebalo da se ČEŠLJATE: Pazite kako NEGUJETE kosu, možete je TRAJNO oštetiti

Iako je češljanje za mnoge žene deo svakodnevne rutine, stručnjaci savetuju da obratite pažnju na teksturu kose, njenu gustinu i debljinu dlake. Tek kad se sve sagleda, kosi se može pružiti adekvatna nega.

Kovrdžava kosa

Ako imate kovrdžavu kosu, znate da češljanje često može da bude pravo mučenje.

unsplash.com

 

Srećom, ne morate to da radite nekoliko puta dnevno, čak ni svaki dan. Ako imate prirodno uvijenu kosu, treba samo da prođete četkom kroz nju svakih nekoliko dana. Žene koje vole definisane lokne mogu da se ne češljaju i po nedelju dana, već da samo kosu blago posle ustajanja ujutru rastresu rukama. Time ćete sprečiti njeno krzanje i sačuvaćete lep izgled.

Duga ili suva kosa

Duga kosa ženi daje poseban izgled i od nje se lako prave frizure, ali takođe, ona zahteva i adekvatnu negu.

Osim šampona, maski za kosu i regeneratora, trebaće vam češalj, četka za stilizovanje i četka za raščešljavanje kako bi vaši pramenovi ostali bez čvorova.

Ako je vaša kosa duga ili previše suva, preporučuje se češljanje 3 puta dnevno kako biste spečili mršenje i podstakli proizvodnju prirodnog ulja koje pomaže vašim vlasima da ostanu prirodno nahranjeni.

Kosa vam je oštećena ili proređena

Ako vam je kosa proređena i sklona pucanju, to znači da će vam trebati nežniji pristup češljanju.

Previše energično raščešljavanje tanke kose može da ošteti vašu kosu. Da biste sprečili lomljenje, počnite nežno da češljate kosu od vrhova prema gore. Tako ćete sprečiti stvaranje neprijatnih čvorića.

Ako ste upravo izašli ispod tuša

Iako vam se može činiti primamljivim da brzo prođete češljem kroz mokru kosu kako biste joj pomogli da se brže osuši, to zapravo može oštetiti vaše vlasi.

Kosa je najlomljivija kada je vlažna, a pažljivo češljanje je ključno ako želite da vaši pramenovi ostanu sjajni i zdravi.

Shutterstock

 

Upotrebite češalj sa širokim zupcima za raščešljavanje mokre kose i nikada nemojte da ga provlačite kroz debele pramenove kako biste izbegli lomljenje i oštećenje kose.

Previše češljanja kose

Češljanje kose ima mnoge impresivne prednosti ako to radite na pravi način.

Iako je teško poverovati da postoji nešto poput previše češljanja kose, prečesto korišćenje češlja može da prouzrokuje lomljenje i oštećenje vaše kose, što dovodi do njenog opadanja. Kada je u pitanju četkanje kose, nemojte da preterujete, već nežnim potezima četke lagano prođite duž cele dlake. To će vam pomoći da kosa ostane zdrava i svilenkasta, prenosi Brightside.

GENIJALNE ideje za NOVOGODIŠNJU dekoraciju: Unesite prazničnu čaroliju u svoj dom, budite PRVI sa ovim idejama

Nije u pitanju NEDOSTATAK NOVCA: Ovo su razlozi zbog kojih POJEDINE žene u Srbiji izgledaju kao BABE posle 60. godine, a to se LAKO može promeniti