in

Da li ste sigurne da nosite odgovarajuću VELIČINU brushaltera? Retko ko zna da se to OVAKO proverava

TikTokerka Grejs ispričala je kako je pričala sa modnim sručnjakom o grudnjacima i šokirala se kad joj je devojka rekla da ceo život nosi pogrešnu veličinu grudnjaka, odnosno korpica – C korpu umesto H korpe.

Britanske oznake za veličinu korpica počinju s A i dalje nadalje idu abecednim redom, a da se ustanovi prava veličina potrebno je izmeriti prsno i podprsno područje to jest obim – pa je, recimo, za H korpice prsni obim veći od podprsnog za 26 do 28 centimetara.

Zato je na TikToku Grejs podelila detalje za izbor grudnjaka prave veličine, a njen video je brzo sakupio preko šest miliona pregleda. 

Prvo što treba proveriti je traka koja ide preko leđa, ističe TikTokerka koja potom objašnjava da traka treba da stoji ravno, a ne da se na leđima podiže sa svakim pokretom tela.

– Isto tako, treba proveriti i kako vam ta traka ide uz telo, treba da stoji tako da možete sa strane grudnjaka provući prste, ali da se ni tad previše ne razvlači – objasnila je Grejs i detaljno sve demonstrirala u videu.

 

Naravno, veličina korpice je takođe izuzetno važna za udobnost, pa ni one sa strane ne smeju imati nikakve izbočine. Grejs je potom dodala da bi ispod naramenica trebalo da bude “taman mesta da između njih i ramena stanu dva prsta, ne više od toga”.

– Ako vam se grudi “prelivaju” preko korpica, nemate dobar grudnjak – rekla je.

S ovim je jednostavnim objašnjenjem Grejs je oduševila ženske pratioce, a gotovo svaka je u komentarisala da sigurno nosi pogrešnu veličinu grudnjaka, jer se ne slaže ni s jednim od njenih “pravila”.

Imate ZRELU kožu i mučite se sa ŠMINKANJEM? Ova TRI saveta olakšaće vam dnevnu rutinu!