in

“Želim da razume koliko je svet STRAŠAN”: Mama koja ćerki priča na koje sve načine može da umre našla se na meti kritika

Mamu Bejli su kritikovali korisnici TikToka nakon što je otkrila da redovno govori svojoj ćerki na koji način bi mogla da umre. Naime, Bejli, poznata na TikToku kao @bmcpher, podelila je da koristi fraze poput ‘nećeš više biti sa nama’ kako bi obeshrabrila svoju ćerku da uradi nešto opasno, piše The Sun.

I dok neki možda misle da je to preterano, majka deteta veruje da joj je važno da razume koliko svet može biti „strašan“.

– Imam kontroverzan pristup roditeljstvu. Bili smo u kući mojih roditelja prošlog vikenda i moja trogodišnjakinja je počela sama da izlazi na ulazna vrata, na šta sam ja rekao, ‘ako uđeš sama unutra, neko može da te odvede zauvek i nikada te ne vrati’ ili nešto slično to. I shvatila sam da se to često dešava u raznim situacijama. Ako ne želi da me drži za ruku na parkingu, kažem, „mogao bi da te udari auto i više ne bi bila ovde”. Kad se ona sedi u sedištu i hoće da se otkopča, ja kažem: ako se otkopčaš sa tog autosedišta, može se da se desi da više ne budeš sa nama’ – rekla je.

Tvrdi da joj je tata savetovao da joj te stvari ne govori jer bi se plašila sveta, na šta je ona odgovorila da treba da se plaši, a da će ovako biti oprezna. Njena iskrenost privukla je veliku pažnju na internetu, prikupivši više od 50.000 pregleda. U komentarima, drugi korisnici TikTok-a su podelili svoja razmišljanja o tehnici roditeljstva i nisu svi bili oduševljeni. – Ovo bi joj moglo stvoriti anksioznost kako stari. Mislim da bi ona trebalo da ima drugačiji pristup, ali to je samo moje mišljenje – napisao je jedan korisnik. – Moja mama je bila takva i sad se plašim da idem bilo gde sam, strah me je da odem na pumpu ili da prošetam jer mislim da ću biti kidnapovan – prokomentarisao je drugi korisnik.

Međutim, neki korisnici su se složili sa njom i objasnili da slične fraze koriste sa svojom decom. – Ponekad sam brutalno iskren prema svojoj deci, da se sete da vode računa o svemu i svuda – glasio je jedan komentar. – Da, sada moramo da ih naučimo da se ne čude kada porastu i vide šta se dešava u svetu – dodao je treći.