in

Zaboravite na obične, sada su hit MINI PALAČINKE i toliko su ukusne da im ne možete odoleti: Smesa je za standardne, ali evo u čemu je CAKA!

 

TikTok i Instagram prepuni su snimaka i fotografija takozvanih “palačinka pahuljica” – ovo je trenutno jedan od vodećih trendova kada je hrana u pitanju.

Koliko su popularne najbolje govori podatak da je hešteg #pancakecereals pregledan više od 120 hiljada puta!

 

 

Ove bejbi palačinke prave se veoma jednostavno – dovoljno je da umutite smesu za obične ili američke palačinke, kako to i inače radite. Tiganj premažite uljem ili maslacem, a razlika između ovih i klasičnih palačinki je u načinu prženja.

 

 

Za još ukusnih recepata i slasnih gurmanluka posetite sajt SuperRecepti.rs.

Naime, umesto da kutlačom razlijete smesu po celom tiganju, treba kašicom vaditi smesu i formirati više mini palačinki.

To možete uraditi i uz pomoć plastične kese za zamrzivač koju ćete napuniti smesom, a potom joj odseći vrh, a može da posluži i plastična flašica kojoj ćete probušiti čep.

 

 

Bejbi palačinke ispecite kratko sa obe strane, pa ih stavite u činijicu i pomešajte sa dodacima po želji – mlekom, voćem, medom, komadićima čokolade, sladoledom… Pustite mašti na volju i poigrajte se!

Ova poslastica je ukusna, beskrajno zanimljiva i verujemo da će je klinci obožavati, a i super je fotogenična – pa garantuje da ćete imati dobru fotku za Instagram.

Kosovski ZELJANIK se nikada ne odbija: Evo zašto ovaj delikates s JUGA SRBIJE zovu kraljicom među PITAMA