in

Trik zahvaljujući kojem će puding uvek biti bez grudvica

Čini se da spremanje pudinga ne može poći po zlu. Kuvanje je vrlo jednostavno, a na svakom pakovanju imamo uputstva. Uprkos tome, često se dešava da ispadne neujednačeno i sa grudvicama. Kako to sprečiti?

Jedan jednostavan trik učiniće vaš puding uvek savršenim. Dovoljno je dobro promešati, umesto kašike, koristiti … viljušku . Mnogo je bolje kombinovati sastojke. Savršeno pomešan prah sa mlekom garancija je da će vaš puding biti savršeno gladak. Priznajte, većina vas koristi kašiku za mešanje i nikada ne biste pomislili da je zamenite. U međuvremenu, viljuška je mnogo bolji izbor. Zahvaljujući njoj, možete brže i efikasnije razmutiti ne samo puding, već i druge umake. Probajte, vredi!

Puding nije samo vrlo ukusan desert, već je i jedan od zdravijih i manje kaloričnih. Porcija od 100 grama pripremljena na 2 % mleka. ima oko 100 kcal. I zasiti bolje od čokolade ili kolača. Posebno kada se konzumira toplo, efikasno uklanja glad. Takođe obezbeđuje kalcijum, fosfor, proteine i vitamine rastvorljive u mastima (A, D, E, K). Ako želimo da smanjimo njegovu kalorijsku vrednost, možemo umesto šećera izabrati zaslađivač i odlučiti se za mleko sa smanjenim sadržajem masti. Posebno u slučaju ove prve promene, razlika će biti prilično značajna.

 

Jesenji ručak "na kašiku": Krompir čorba sa piletinom za koju se uvek traži kutlača više