in

Švarceneger se u 75. godini rešio visokog HOLESTEROLA: Zahvaljujući OVOJ ishrani je ZDRAV i vitalan kao u mladosti!

Čuveni glumac i bivšu guverner Kalifornije Arnold Švarceneger već decenijama važi za ikonu akcionih filmova. Mišićavi Švarci je, osim što je veći deo svoje karijere glumio snagatore u kultnim ostvarenjima poput Konana ili Terminatora, osvojio i niz bodi bilding priznanja.

Švarceneger sada ima 75 godina i nema izvajane mišiće kao kad je bio mlad. Može se reći da uživa u slobodnom vremenu, kao i da se jako dobro drži za čoveka svoje dobi i gabarita. Baš zato je i malo ko znao da je Arnold imao i manje zdravstvene probleme, koje je uspeo da reši promenom ishrane.

 

 

Sada je otkrio sa kakvim problemima se suočavao, kao i na koji način ih rešio.

Švarceneger je imao povišen “loš holesterol”, nakon čega se odlučio za jednu od varijanti veganske ishrane sa dodacima. Konkretno, popularni Terminator je objasnio da je njegova ishrana poslednjih pet godina oko 80 posto bila veganska.

 

 

Rekao da je u svom jelovniku imao oko 80 posto biljne hrane i da je to održavalo njegov holesterol na niskom nivou, nakon čega mu je doktor rekao da ne može da poveruje da gleda u rezultate iste osobe. 

Ipak priznao je da voli da se počasti sa biftekom ili bečkim šniclama. 

Švarceneger je otvoreno govorio o prednostima veganske ishrane za zdravlje, pokušajući da inspiriše generaciju veganskih bodibildera da izgrade mišiće na biljnoj ishrani.

 

 

Kako je ispričao, to mu je pomoglo da se oseća “ukupno zdravije i mlađe” i u smanjenju nivoa LDL holesterola, vrste holesterola koji se ponekad naziva “lošim” holesterolom, jer je povezan sa većim rizikom od srčanih bolesti.

– Moj loš holesterol je toliko nizak da je moj doktor mislio da gleda u rezulate neke druge osobe – rekao je Švarceneger.

Takođe, ne bi trebalo zaboraviti da i u ovim godinama Švarceneger manje – više redovno trenira, što svakako pozitvno utiče na i nivo holesterola.

BONUS VIDEO