in

Stavite ČINIJU sirovog PIRINČA u frižider, efekat će vas oduševiti i UVEK ćete to praktikovati

Čuvanje sirovog pirinča u frižideru nije tako glupa ideja. Zahvaljujući ovom triku, znatno ćete si olakšati život i osloboditi se popularnog i problematičnog problema.

Činija pirinča u frižideru je jednostavan, efikasan i ekološki način da se oslobodite viška vlage. Štaviše, takođe smanjuje neprijatne mirise koji često izlaze iz frižidera.

Pirinač je odličan za privlačenje vode i deluje kao apsorber mirisa. Ti ne veruješ? Pokušaj.

Samo ne zaboravite da s vremena na vreme promenite pirinač, kada primetite da je nabubrio, vlažan.

Još jedan kućni trik za uklanjanje neprijatnog mirisa u frižideru je mlevena kafa. Takođe deluje i kao apsorber mirisa, ali je mnogo skuplji od pirinča. Zato će biti ekonomičnije koristiti prvu metodu.

Naravno, najvažnije je da vaš frižider bude čist. Ako u njoj ima stare i pokvarene hrane, kesa pirinča možda neće pomoći. Trebate redovno da proveravate police. Proizvodi sa dugim rokom trajanja mogu se skladištiti na poleđini, a ono što morate brzo da pojedete treba da bude nadohvat ruke i vidljivo.

Vraćajući se na pirinač, takođe je dobra ideja staviti šolju pirinča u ormar za odeću . Slično će raditi. Zahvaljujući svojim svojstvima, štiti odeću od napada plesni ili gljivica i stvaranja neprijatnih mirisa.

Za samo 10 minuta napravite savršen čoko-banana DESERT