in

Nije ni bitno šta je GLAVNO JELO, ovaj spolja hrskav, a unutra mekan KROMPIR će uvek biti ZVEZDA na trpezi

Ovaj fantastičan krompir se tako lako priprema, da i deca mogu da ga spreme.

Potrebno je: 1 kilogram krompira, 2 kašike kukuruznog brašna, 100 grama maslinovog ulja, so

Priprema:

Krompir oljuštite, zatim isecite na četvrtine, potom ga obarite u slanoj vodi. Pazite da se krompir ne prekuva, te postane previše mekan – potrebno je da viljuška lako prodje kroz njega, ali da se ne raspadne kada ga ubodote njome. Test da je krompir taman skuvan, jeste kada zabodete viljušku i podignete krompir, a on ne spada sa nje.

Tada sklonite krompir sa ringle pa ocedite. Istresite ga u cediljku, da se dobro ocedite od vode, a zatim pospite brašnom i mrdajte cediljku kako bi se brašno ravnomerno rasporedilo po svakom krompiriću. Možete iskoristiti i obično belo brašno, mada je sa kukuruznim nešto hrskaviji ukus.

Sada odgovarajuću tepsiju nauljite, pa ubacite u rernu da se kratko zagreje ulje. Kada krompiriće spustite u toplo ulje, neće se lepiti za pleh tokom pečenja. Dok, ukoliko ih ubacite sa hladnim uljem, oni će se lepiti.

Dakle, kada se ulje zagreje, ubacite krompiriće pa protresite tepsiju da se krompirići oblože uljem. Dodajte još malo soli ili neke druge začine po ukusu – biber, peršun, origano..pa zapecite krompiriće na 200 stepeni. Trebalo bi da su gotovi kroz 15-20 minuta, a znaćete da jesu kada fino porumene. Izvadite pa poslužite dok su topli, piše “Krstarica”.

KOKICE NA ŽARU: Probajte nesvakidašnji način pripreme ove užine, koju će svi obožavati