in

Nakon što su mu “DRUGARI” iz razreda napravili MIM, dečak (11) završio u BOLNICI

Maltretiranje od strane vršnjaka često dovede do haosa. Jednu takvu situaciju opisuje „Gazeta Viborcza”. Prema saznanjima novinara, jedanaestogodišnji dečak završio je u psihijatrijskoj bolnici jer su mu deca iz razreda napravila … mim na internetu.

Jedanaestogodišnji učenik jedne od osnovnih škola u Torunju (Poljska) doživeo je pravu noćnu moru.

Kako prenosi “Gazeta Viborcza”, dečak je postao predmet podsmeha u školi nakon što su njegovi drugari napravili mem o njegovoj slici na internetu. Kao rezultat toga, 11-godišnjak je završio u psihijatrijskoj bolnici.

Dečakova priča je pokrenula stanovnike Torunja i društvene aktiviste koji se bore od pandemije da deca imaju psihologa u školama u Torunju, prenosi „Gazeta Viborcza”.

– „Smešni mimovi“, uvredljivi, ponižavajući, FB grupe usmereni na zadirkivanje i maltretiranje, sve su češći fenomen koji se javlja u školama, čak i najboljima. Anonimnost, želja za sticanje lajkova, a ponekad i obična nepromišljenost dovode do toga da žrtve pate u tišini, a na kraju ne mogu da izdrže. Ponekad može imati tragičan kraj. Odrasli moraju biti na oprezu – ocenjuje Margareta Skerska-Roman, odbornica Građanske koalicije u intervjuu za „Gazeta Viborcza”.

U poslednje vreme mediji su prepuni jezivih priča koje pokazuju razmere nasilja među mladima. 

BONUS VIDEO