in

Na POGREŠAN način koristite MIKROTALASNU: Ovo je razlog zašto vam se hrana ne zagreva RAVNOMERNO

– Znate kada grejete hranu u mikrotalasnoj, a neki delovi su dovoljno vreli i bukvalno se opečete, a drugi deo je i dalje smrznut? – počinje video zapis .

– Pa to se dešava zato što zapravo ne bi trebalo da imate hranu nasred mikrotalasne. Trebalo bi da stoji na ivici tako da se zapravo može okretati i ravnomerno grejati – glasi u videu.

U članku iz Vell + Good -a, naučnica o hrani i menadžer razvoja proizvoda u Panaceutics -u, Makenzi Brison Džakson, objašnjava zašto je asimetrično postavljanje način na koji treba koristiti mikrotalasnu pećnicu. Sve se fokusira na osnovnu funkciju mikrotalasne pećnice, koja uključuje uzbudljive molekule vode koristeći elektromagnetno zračenje kao sredstvo za generisanje toplote.

 

 

– To je lagan i brz način grejanja, ali nekad može da bude malo teži način kada se dogodi nešto što se zove “odbeglo grejanje”. Kad se određeni delovi vašeg obroka počnu zagrejavati, najtopliji će se brže zagrejati, što će rezultirati nejednakim grejanjem. Ovo je begunsko grejanje i upravo se to dešava kada, kako TikTokker kaže, “zagrejete hranu u mikrotalasnoj pećnici, a neki delovi su dovoljno vrući da vam opeku usta, a drugi deo je smrznut” – kaže Mekenzi.

Ploča je namenjena ravnomernom raspoređivanju talasa mikrotalasne pećnice, a stavljanje hrane na ivicu tanjira umesto u mrtvu tačku izjednačiće proces grejanja na najbolji mogući način.

S tim u vezi, mi vam preporučujemo da vaš tanjir, meso, pire, pirinač stavljate da ivicu ploče u mikrotalasnoj, kako bi se lako i brzo i ravnomerno hrana zagrejala, a ako se radi o pitama od jabuka , unutrašnji fil bi mogao biti topliji od “Sunca”, pazite da se ne opečete u tom slučaju .

DA SE RASPAMETIŠ - Čokoladna torta, nešto najbolje među desertima!