in

Kvas od CVEKLE je najjači prirodan probiotik: Stari RUSKI recept, koji obnavlja imunitet i štiti telo od BOLESTI!

Kvas je tradicionalni ruski recept fermentiranog napitka koji je vrlo koristan, a sadrži komponente koje aktiviraju rad jetre, bubrega i creva.

Kvas je napitak slatkastokiselkastog ukusa, a Rusi ga zovu i prirodni probiotik, jer je prepun hranljivih sastojaka koji regulišu rad organa za varenje. Pravi se veoma lako, ali se ne pije tako često. U toku dana se piju tri-četiri kašike pre obroka, a kada se kvas popije, pravi se pauza od tri meseca. Nakon toga, napitak se pravi još dva puta tokom te godine.

Rezultati nekih medicinskih istraživanja pokazuju da konzumacija kvasca od cvekle sprečava razvoj malignih tumora, čisti jetru i organizam od toksina i drugog “otpada”, otklanja zatvor i druge probleme sa crevima, piše “uspesnazena.com”.

 

Shutterstock

 

 

Crveni kvas

Potrebno je: 700 g cvekle, 2 kriške ražanog hleba ili kockica kvasca, 200 g meda ili šećera, 100 g suvog grožđa.

Priprema

Cveklu operite i isecite na komade, pa je poređajte u teglu od tri litra. Dodajte hleb, med i suvo grožđe, pa sve nalijte prohlađenom, prokuvanom vodom i dobro promešajte. Stavite poklopac, pa ostavite na toplom mestu oko šest dana da se fermentiše. Svakog dana dva puta dnevno promešajte kvas i skinite penu ako je potrebno.

Nakon šest dana procedite kvas kroz čistu gazu, a napitak čuvajte u frižideru.

Kontraindikacije:

Kvas nije preporučljiv za one koje imaju bolesne bubrege, pre same upotrebe, posavetujte se sa lekarom.