in

Kako skuvati testeninu BEZ VODE: Ovaj brilijantni trik će vam skratiti vreme u KUHINJI

Kuvanje testenine bez vode na prvi pogled izgleda nemoguće. Upravo ćete saznati u čemu je tajna. Američki stručnjak za hranu i kuvanje Harold McGee preporučuje kuvanje testenine u maloj količini hladne vode . Prema njegovim rečima, ovaj način pripreme ima najbolji ukus. Otići ćemo korak dalje i poboljšati njegovu metodu potpuno izbacivajući vodu. Iako se ova metoda ne može koristiti sa svim jelima, savršena je za većinu jela od testenina.

Tajna je u tome da vodu zamenite tečnošću sa kojom ćete servirati testenine. To znači da ga odmah kuvamo u supi ili sosu. Na ovaj način dobijamo savršen ukus i savršenu konzistenciju. Testenine će odgovarati ukusu i aromi našeg jela. Garantujemo da će biti mnogo ukusnije. S druge strane, skrob iz kuvane testenine će ući u supu ili sos, blago se zgusnuti i naglasiti ukus.

Kuvanje testenine bez vode ne samo da poboljšava njen ukus. Ova metoda će vam uštedeti vreme i ekološki je prihvatljivija. Ne morate da kuvate testeninu odvojeno, pa je spremanje večere brže sa posuđa koja će nakon toga ostati u sudoperi. Takođe ne izlivate vodu za testenine , pa se ništa ne troši uzalud. Pametno, brzo, praktično. I što je najvažnije, ukusno je.

Za mnoge ljude jedini ispravan koncept je bacanje suve testenine u dosta ključale, slane vode. Nismo protiv tradicionalnih recepata, ali smo željni isprobavanja novih načina. Uvek postoji nešto što možete učiniti bolje. Kuvanje testenine bez vode zvuči zaista fascinantno i veoma privlačno. Hoćete li isprobati ovaj patent?

Jesenji ručak "na kašiku": Krompir čorba sa piletinom za koju se uvek traži kutlača više