in

Gospođo Ljiljana, zašto vam smeta Kristinina kratka haljina? Da li biste je tako “pljunuli” i da vam je ĆERKA?

Na Tviteru sam nabasala na fotku prezgodne devojke koja je obukla izazovnu i lepu haljinu za maturu, i izazvala krajnje ružne komentare. Ljudi (tako ću ih imenovati u ovom tekstu), imaju potrebu iz nekog razloga da upute zamerku ili pronađu razlog da iskomentarišu “To tebi ne stoji”, “Kratke su ti noge u toj haljini”, “Šve ti visi?”

Sad kad bih pronašla sličnu ili istu haljinu, a da je obukla Tamara Kalinić, ređali bi se hvalospevi, pljuštali lajkovi, ili poneki komentar u stilu “Svetska, a naša“.

Ali kad rendom mlada devojka poput Kristine objavi fotografiju na Tviteru, zakačiće se “neka” Ljiljana Gračanin koja da sebi zapravo da uđe u ulogu njenog modnog kritičara, pa preuzme funkcije biginje humora i pukne zloban komenar jako samouvereno. Nije ni zloban, više pasivno-agresivan (još veća tuga).

printscreen/Tviter

 

– Jako lep i zanimljiv ukras na nozi, ali tebi to ne stoji, nemaš dugačke noge i nisu dobro oblikovane za taj nakit, ali haljina je lepa, samo prekratka…

Šta ti je cilj gospođo Ljiljana? Da dvojci uništiš samopouzdanje?

Setim se kad je meni neka tatina prijateljica, kad sam svratila kod njega na posao, rekla: “Videla sam te na maturi, ništa specijalno, kao da si krenula u šetnju”. Pa sam danima bila nesigurna i ispitivala drugarice “Jesam li stvarno tako izgledala”? Jer, šljokaste haljine nisu moj stil, ali su možda tvoje očekivanje gospođo tatina prijateljice, pa zašto mene opterećuješ tim stvarima?

Vratim se na Kristinin komentar i pomislim “Svaka ti čast, kraljice”. Da sam ja tada imala petlju da odbrusim kulturno ovako kao ti, bila bih presrećna i preponosna na sebe.

– Gospođo Ljiljana, to je samo Vaš ukus koji kod mene nema nikakvu vrednost, noge su mi predivne kao i ukras, pozdrav!

Sve je rekla u ovom komentaru, poentirala, ja tu nemam šta da dodam!