in

Da li se lepi za zid ili za PRSTE: Ovako Gordon Remzi proverava da li je TESTENINA gotova, a vi?

Iako svako ima neki svoj trik uz pomoću kog proverava da li je pasta dovoljno kuvana, ovaj nagrađeni kuvar ima još bolji trik!

Svoje kuvanje počinje stavljanjem vode u šerpu, a potom napominje da treba uzimati veći lonac kako bi se testenina ravnomerno skuvala. Potom u vodu dodaje nekoliko prstohvata soli i obilnu količinu ulja, jer je dobro poznato da ako se doda maslinovo ulje testenina se neće slepiti.

Ovaj korak mnogi izbegavaju, ali Remzi napominje da je on obavezan kako bi pasta bila rastresita. Savetuje i da treba čekati da voda prvo provri, pa tek onda dodati testeninu, jer se tako ona meša u loncu.

Ako upotrebljavate dužu testeninu, poput špageta, savetuje da je prvo stavite jedan ugao šerpe, pričekate da omekša, a zatim je potopite celu kako bi se i drugi kraj valjano skuvao.

Postavite tajmer na vreme koje piše na pakovanju od testenine, a kada je vreme, izvadite jedan komadić i već ćete pod prstima osetiti da li je dovoljno kuvana.

– Pod prstima je čvrsto, a kuvano. Treba da bude ‘al dente’, dakle ne pretvrdo, ne hrskavo, ali ne ni gnjecavo – objasnio je Gordon u videu.

Potom sve što treba da uradite jset da ocedite testeninu, dodajte još malo soli, malo bibera i kašiku maslinovog ulja. Sve dobro promešajte i to je to!

Orijentalni ukus za savršen početak dana: MENEMEM - tradiconalni TURSKI doručak!