in

Cela Srbija danas plače: Miloša su sa dve godine oduzeli majci i dali ga na USVAJANJE, jutros su se prvi put sreli posle 30 godina

 

Da život piše romane, rečenica je koju često čujemo. Zdenka Mijailović je napisala autobiografski roman “Osuđena”, i pokušala u njega da smesi svoje najdublje i najteže emocije koje nije imala hrabrosti da ispriča sinu Milošu kog su iz njenog doma dali na usvajanje pre skoro trideset godina.

Zdenka Mijailović je zbog svoje životne priče priznala da je spremna na osudu i odlučila da do detalja ispriča šta se dešavalo tog kobnog dana kada su njenog dvogodišnjeg sina odveli iz njene kuće i dali ga drugoj porodici na usvajanje. 

 

 

Iz vanbračne veze Zdenka ima sina Miloša. Tada su živeli u Beogradu, a ona je odlučila da ode na rad u inostranstvo. Njen bivši suprug s kojim je imala dvoje dece, čuvao je zajednička dva sina i Miloša.

– Desilo se u jednom momentu da je dvogodišnji Miloš samo trenutno ostao sam u stanu, popeo se na prozor, to je bio sedmi sprat, komšije su to videle, donosile su ispod prozora jastuke i jorgane, ako padne da ublaže pad, drugi komšija sa trećeg sprata je došao stana i spaso dete, sklonio ga sa prozora i uspeo da ga spreči da padne. Ali neko je tu situaciju prijavio, došla je policija i Centar za socijalni rad. Pošto ni ja ni njegov otac nismo bili tu, oni su ga uzeli i dali na usvajanje – ispričala je Zdenka.

Zdenku je momentu oduzimanja deteta kontaktirao bivši suprug i ispričao joj šta se dešava. Podnela je to bolno, ali je tada mislila da će srediti situaciju kada se vrati u Beograd. Međutim, centar za socijalni rad nije hteo da joj daje nikakve informacije.

 

Printscreen/RTV Pink

 

Sve što je planirala ikada da mu kaže, to je uspela uživo u emisiji. Miloš se u dogovoru sa novinarima Pink televizije našao ovog jutra u studiju zajedno sa svojom biološkom majkom.

Miloš i Zdenka su taj trenutak čekali 30 godina.

– Ja sam Zdenku želeo da upoznam, ali nažalost, okolnosti su bile takve, da moji roditelji koji su me usvojili nisu želeli da se sretnem sa njom. Od majke koje me usvojila sam dobio molbu kada je bila na samrti, da kad upoznam biološku majku nikada ne zaboravim za nju koja me usvojila i othranila. Meni su se urezale te reči zauvek – rekao je Miloš.

 

Printscreen/RTV Pink

 

 

Njihov prvi kontakt je bio pre nekoliko godina, kada je Miloš Zdenku pronašao na Fejsbuku. 

Zdenkin srednji sin je pre nekoliko godina objavio Zdenkinu fotografiju i napisao “Srećan rođendan mama”, a nakon te objave se Miloš javio Zdenki i rekao “Prvi put vidim kako moja mama izgleda”.

Zdenka sada živi u Nici, ima pet sinova. Jutros se na Pink televiziji u jutarnjem programu desio se taj čarobni susret sa njenim sinom posle skoro 30 godina.

 

Printscreen/RTV Pink

 

Motiv za pisanje njenog romana “Osuđena” je da njen sin Miloš sazna šta je prava istina, tj. šta je njena istina, pošto je on znao za neku drugu.

– Glavni motiv što sam počela da pišem knjigu, nije bio da je objavim. Počela sam da pišem u svom teškom momentu. Posle sam samo zbog njega htela da objavim, da knjiga dođe do njega, da je pročita, jer to što piše ja ne bih mogla da mu ispričam tako po redu. Na moju sreću desilo se da je knjiga došla do njega – Rekla je Zdenka u Jutarnjem programu na  Pink televiziji.

Zdenka i Miloš od danas nastavljaju tamo gde su stali pre trideset godina.

BONUS VIDEO