in

ZBOG KAMENA U BUBREGU ZAVRŠILA SAM U KOMI: Mami dvoje dece AMPUTIRALI su prste na nogama i rukama, evo kada je došlo do komplikacije

Njen nalog, nazvan Sadie’s Sepsis Journey, pokrenut je nakon teškog zdravstvenog incidenta koji joj je zauvuvek promenio život. Na Božić prošle godine, ova mlada žena hitno je prevezena u bolnicu sa inficiranim kamenom u bubregu. Njeno telo palo je u septički šok, zbog čega je stavljena u indukovanu komu i bila na aparatima za održavanje života 10 dana.

 

 

Kad se probudila, saznala je da je ostala sa povredama koje su joj promijenile život – izgubila je sve prste, a pitanje amputacije nogu ljekari još razmatraju.

Naime, lekari su je upozorili da će možda morati da joj amputiraju sva četiri uda kako bi sprečili širenje sepse, ali Sadieno telo se hrabro borilo protiv infekcije. Tokom prethodnih meseci, mami dvoje dece iz Piterboroa amputirani su svi prsti na rukama i nogama jer su postali previše nekrotični. Odluka o amputaciji udova još nije doneta.

– Mislila sam da me bole leđa od savijanja, ali onda se ta bol u leđima pogoršala – ispričala je Sadie za Mirror.

– Rekla sam da idem da se okupam, ali pola sata kasnije sam vrištala od bolova na podu govoreći da se osećam kao da mi neko pritiska bubreg. U bolnici sam otkrila da nije bilo dotoka krvi u moje ruke i noge i tkivo je počelo da odumire.

 

 

Otkako je počela da objavljuje videe o ovom bolnom iskustvu, Kemp je dobila mnogo podrške na društvenim mrežama. Pratioci su pohvalili način na koji pristupa svojoj nimalo zavidnoj zdravstvenoj situaciji.

 Njeni prijatelji su organizovali akciju skupljanja novca kako bi Sadie mogla sebi da priušti neophodnu protetiku.

BONUS VIDEO