in

Zašto mreže toliko BRUJE o SARINOM licu: Zbog posledica OPAKE bolesti ona vodi “RAT” sa zlobnim i SEKSISTIČKIM komentarima

– Imam policistične jajnike i moje telo proizvodi više muških hormona, pa imam guste tamne dlačice po celom telu, čak i po licu – rekla je Sara koja je ovom prilikom odlučila da se suprotstavi “hajterima” koji je maltretiraju na svoj društvenoj mreži.

On 18 godina života pokušava da ih reši, ali nikakva terapija, pa čak laserski tretmani, nisu joj mnogo pomogli – zbog toga, jedino što može da uradi jeste da se brija.

 

– Prihvatila sam sebe kao takvu i mogu reći da sam srećna – istakla je jednom prilikom.

Iako mora svakodnevno da brija celo telo i mesečno baca previše novca na brijače kaže da stalno pokušava da se reši neželjene dlake, takođe naglašava da se zbog toga ne smatra ružnom.

– Vi ste mnogo više od svojih nedostataka, pa čak i sa dlakavim licem možete se osećati privlačno i seksi – rekla je svojim pratiocima i dodala da su joj bile potrebne godine da nauči da se nosi sa zlim komentarima.

Njeno samopouzdanje, osim onih negativnih, privuklo je i hrpu pozitivnih komentara.

 

– Neverovatna si, čestitam na širenju pozitivne poruke – napisala je jedna devojka u jednom od mnogih komentara divljenja i podrške.

Šta je sindrom policističnih jajnika?

Sindrom policističnih jajnika, ili skraćeno PCOS, uobičajen je zdravstveni poremećaj kod žena u reproduktivnoj dobi i uzrokovan je hormonskom neravnotežom. Ova hormonska neravnoteža na kraju utiče na različite organske sisteme u ženskom telu, a ima posebno značajan uticaj na metabolizam i plodnost, čineći PCOS jednim od vodećih uzroka neplodnosti u svetu.

Poremećaj pogađa oko 10 odsto žena starosti 15-45 godina, a većina njih se dijagnosticira u dvadesetim ili tridesetim godinama, problem može ostati neotkriven, ali se može pojaviti i u bilo kojoj dobi od puberteta do kraja plodnog perioda.

Žene koje su već imale bolest u porodici (sestra, majka, tetka) imaju povećan rizik od razvoja bolesti, što ukazuje na genetsku pozadinu bolesti. Osim toga, različiti faktori okoline utiču na razvoj ovog poremećaja, pa žene koje su gojazne i vode pretežno stresan način života i one sa dijabetesom takođe imaju povećan rizik od razvoja bolesti.

Dečko joj je dao SPISAK PRAVILA, morala je da bude kući pre mraka: Dame, neka vam priča ova bude za nauk - ovo je ZLOSTAVLJANJE!