in

ZASPALA JE sa najobičnijom PREHLADOM: Probudila se bez sećanja na poslednjih DVADESET godina života!

Sledećeg jutra je pala u komu na 16 dana, a kada se probudila nije se sećala ničega od prethodnih 20 godina.

Ova Britanka, njen muž i dvojica sinova, ispričali su sve u jednom TV gostovanju, i objasnili da je Kler zapravo imala encefalitis ili zapaljenje mozga, zbog čega je izgubila sećanja.

„Jecajući u naručju mog muža Skota, u neverici sam slušala dok mi je govorio da je moj ujak Majkl umro od raka tri meseca pre toga, moj ujak Piter je preminuo od srčanog udara pre sedam godina, a moja rođaka Taš je umrla 2018.

Kler tvrdi da je pre toga vodila normalan i dobar život. Muža je upoznala 1995. godine, nakon čega su se venčali i dobili sinove Džeka i Maksa. Sve je bilo u redu do same prehlade.

“Kler je oko dve nedelje imala prehladu, koju je pokupila od našeg mlađeg sina. Postepeno je stanje počelo da joj se pogoršava i postajala je sve letargičnija”, rekao je njen muž Skot. “Ona je jedne večeri otišla na spavanje, a sledećeg jutra nisam mogao da je probudim”.

Žena je hitno prevezena u bolnicu gde je priključena na respirator. Na početku su lekari sumnjali da ima krvarenje u mozgu, ali su testiranjima utvrdili da je reč o encefalitisu.

Encefalitis je inače zapaljenje mozga, ali su lekari bili šokirani dijagnozom jer nije tako česta. U većini slučajeva izaziva simptome slične gripu, ali može da bude i veoma opasan i da nanese trajnu štetu organizmu.

“Iako sam znala da imam decu koju volim i prepoznajem, nisam mogla da se setim porođaja, njihovih rođendana, njihovog prvog dana škole, šta vole ili ne vole. Srećom, sećala sam se svih ljudi koje poznajem. Ne znam kako bi Skot podneo da sam se prema njemu ponašala kao prema strancu”, kaže ova žena.

“Kada je reč o mojim izgubljenim sećanjima, još uvek postoji mala šansa da se vrate, ali ako ne, moraću da napravim mnogo novih srećnih uspomena”, poručila je.