in

“Udala sam se zbog PARA”: Nakon muškaraca koji su javno priznali zašto su se razveli, žene u Srbiji uzvraćaju UDARAC

Zanimljivo je da je korisnica drštvene mreže Tviter samo nekoliko dana nakon što je isto pitanje postavila muškarcima, poželela da čuje i žensku stranu priče.

“Pitanje za žene, zašto ste se razvele? Molim vas što iskrenije”, napisala je korisnica Tvitera koja se potpisuje kao “Geisha” i izazvala lavinu komentara.

 

printscreen/Tviter

 

“Ja sam se udala zbog para, pa sam kad sam zaradila dovoljno, razvila sam se i sad uživam u stečenim blagodetima”, a  zanimljivo je da su mnogi Tviteraši pozdravili njenu iskrenost.

printscreen/Tviter

 

“Prala, peglala, kuvala, kuću čuvala… Išla na posao, donosila pare kući. Nije baš da volim da peglam, pogotovo posteljinu. Onda sam drugu ženu zatekla u toj posteljini. P.S. oboje su živi i dalje. Ona se vratila mužu, on našao novu”, napisala je sledeća žena koja je iskreno istupila, a mnoge žene su prokomentarisale da je prevara takođe kumovala njihovom razlazu, kao i droga, kockanje i malteritaranje.

Odgovori koji su se nizali uglavnom su bili slični: “Moj odgovor sličan ostalima… Umjesto muškarca, dobila sam dijete kao partnera. Osim što nije htio da radi, nije htio da radi na sebi – ostao na nivou momčića, a dodatak na to je psihičko maltretiranje, prigovaranje, nabijanje kompleksa, odvajanje od svih, manipulacija totalna”, “Udala sam se veoma mlada. Brak je trajao 12 god I pre braka nekoliko god. Bila sam srecna samo dok su deca bila mala.Majcinski tip zene . Nismo isli niti se razvijali u istom pravcu. Bilo je svega…kocke,alkohola,drugih zena…Imala sam osecaj da cu umreti ako se ne razvedem”, “Negde između njegovog kockanja i povremenih izleta u droge prestala sam da ga volim. Nismo bili dugo zajedno, sva sreća, nismo stigli do ogorčenosti. On je zapravo okej lik ukoliko niste sa njim u braku i ne uzimate ga za ozbiljno. Del Boj je izvor zabave sa pristojne distance”, “Zato što je bio zlostavljač. Srećom, na vreme je pokazao svoje pravo lice. Pobegla sam glavom bez obzira”, bili su mnogobrojni komentari koji su se niyali.

Mnoge žene su priznale da su preživljavale psihičko zlaostavljanje, iako je fizičko izostajalo, a bilo je i onih koje su naglasile da je “cela kuća” bila na njima i da njihovi partneri nisu bili zainteresovani za decu.

printscreen/Tviter

 

“Mnogo toga. Ključna i odlučujuća rečenica: “Ja ne bih da imamo dete. Više ćeš ga voleti od mene.” BoleS”, napisala je jedna korisnica.

Naravno bilo je i onih žena koje su jednostavno priznale da su im se putevi sa partnerima razišli i da je brak izgubio smisao.

“Tako što nije ni trebalo da se udajem”, napisala je jedna Tviterašica i zasmejala mnoge…