in

“Svaki dan isto pitanje – da li ću preživeti?”: Umesto cveća, za 8. mart dobila je STRAVIČNU dijagnozu i tada kreće Natašina borba za ŽIVOT

Nataša Nedić (32) je majka dva mala dečaka, supruga i sestra koja se lavovski bori sa opakim i agresivnim kancerom već tri godine, a za “Naj ženu” je ispričala kako se krila način i motivaciju kako izlazi na kraj s bolešću.

– Pre svega želim da napomenem da sam osoba koja je redovno išla na ginekološke i druge preventivne preglede, ali se bolest ipak potkrala – rekla je Nataša o početku svoje bolesti.

I pored redovnih ginekoloških pregleda ona  nije ni sanjala šta će je snaći u životu. Tačno za 8. mart 2018. godine, umesto cveća, ona je, kako kaže dobila “čudan poklon” za praznik.

– Od 2018. godine vodim najtežu i najbitniju bitku, bitku za svoj život. Bolujem od karcinoma grlića materice neuroendokrinog tipa koji je metastazirao na plućima – ovako Nataša Nedić, počinje svoju priču.

Od ovog tipa karcinoma oboli svega jedan odsto žena na celom svetu, veoma je redak i izuzetno agresivan 

Ona je iste godine i operisana te je primila i šest ciklusa hemoterapije. Sve je bilo dobro, ali ta sreća je trajala samo par meseci, a onda opet kreće začarani krug i borba za goli život.

– Posle operacije i hemo, skeneri su pokazivali potpuno odsustvo bolesti. Samo par meseci kasnije moje najcrnje slutnje su se obistinile. Karcinom se vratio veoma agresivno na jajnik, limfu u abdomenu, tumor od preko 2 kilograma u stomaku, preko 20 tumora na oba plućna krila – kaže ona.

Printscreen/Facebook

 

Usledila je još jedna višečasovna operacija i ponovo još devet ciklusa hemioterapije, ali ovde tek počinju njeni problemi.

– Od momenta druge operacije, moje lečenje se odvija u privatnim klinikama jer RFZO ne pokriva troškove lekova za moju dijagnozu. Ti lekovi postoje u državnim bolnicama, ali se ne daju za moju bolest. Nakon devet ciklusa, primila sam još 6 ciklusa biološke terapije, 30 dana SBRT zračenja pluća i abdomena, 9 ciklusa imunoterapije Keytruda i trenutno sam na trećem ciklusu hemoterapije – priča Nataša za “Naj ženu”.

Kako ona kaže u Srbiji se polako iscrpljuju mogućnosti za njeno lečenje i izlečenje, ali joj nadu pružaju klinike iz inostranstva.

– Moj život sveo se na bolnice, terapije, vađenja krvi, skenere, iščekivanja rezultata i na veliku borbu sa finansijama. Između svega toga trudim se da budem dobra majka svojoj deci, trudimo se da živimo kao svaka druga “normalna” porodica. Svaki dan je borba i svaki dan je briga oko jedne te iste stvari… Da li ću uspeti da skupim potreban novac i svoje lečenje nastavim u inostranstvu? – potresnu priču nastavlja Nataša Nedić.

Njeno svako jutro započinje sa proverom stanja na računu Fondacije “Budi Human” čiji je korisnik već dve godine.

– Želim da se zahvalim svim ljudima koji su mi nesebično pomogli u ovoj borbi. Želim da se zahvalim na svakoj uplati, poruci, licitaciji i svim porukama podrške upućene mojoj porodici i meni. VELIKO HVALA SVIMA! – svim dobrim ljudima se Nedići zahvaljuju.

 

Printscreen/Facebook

 

A kako njen dan pritiče, Nataša kaže za naš portal:

– Pa moj dan je, kada se završe terapije, sasvim običan. Dan počinje sa decom i obavezama oko njih, a isto tako se i završava. Između su obaveze oko kuće, ručka, veša. Trudim se da budem aktivna, idemo u šetnje, vožnje bicikla, rolera. Ne želim da me iko gleda kao bolesnu osobu i da me sažaljeva. Teško mi padaju sažaljivi pogledi – rekla je.

Njena dijagnoza je uspela i da joj otvori oči i pokaže joj ko su joj pravi prijatelj.

– Dosta ljudi nam je okrenulo leđa onda kada su nam bili najpotrebniji, ali smo zato stekli mnogo novih divnih prijatelja čak i izvan granica naše države. Porodica je moj najveći oslonac – moj muž, moja deca i moja sestra. Oni su moje zvezde vodilje i smisao mog života – naglašava ova hrabra mama, žena, prijateljica i najveća heroina.

Jednu važnu poruku je poželela da napiše svim ženama i da ih ohrabri i podigne svest o važnosti pregleda, ali i da nema odustajanja od borbe, ovako je ona to napisala:

– Svim ženama bih poručila da redovno obavljaju svoje preventive preglede i da, ako nešto nije dobro, insistiraju na dodatnim ispitivanjima. A ženama koje se trenutno bore bih poručila da nikada ne odustaju, ma koliko se borba činila teškom i nemogućom. Posle svake kiše dođe sunce – rekla je mlada mama.

Nataši Nedić smo i dalje svi potrebni, kako bi ozdravila i izlečila svoj karcinom. Apelujemo na sve ljude ko god može neka pošalje 723 na 3030 i svojim malim gestom uradi veliku stvar za ovu lavicu.

"Glava joj je bila dvostruko VEĆA, a telo poput želea": Tumor na mozgu dijatnostikovan joj je u 24. nedelji trudnoće i tada kreće PAKAO!

Ona ima najčudniju kolekciju na SVETU: Ne zna se vrednost ovih proizvoda, ima ih na desetine hiljada, a zauzimaju ČETIRI kuće