in

Šta vam je muškarac s kojim ste u vanbračnoj zajednici? Srpkinje su dale RAZLIČITE odgovore, a za neke je on “rent a kar sa čo’ekom “

 

Brak je za pojedince kruna ljubavi, za druge samo nevažan papir. Za neke bračna zajednica nema nikakvu težinu, dok ljubav i poštovanje igraju najveću ulogu. 

Na Tviteru se provuklo pitanje kako nazvati muškarca s kojim ste zajedno, niste u vezi, a niste ni venčani, možda bi pravi odgovor bio nevenčani suprug. Ali ne za sve. Odgovori su različiti.

Rasprava je došla do usijanja kada je devojka sa Tvitera postavila pitanje:

– Šta je nevenčani suprug?

 

 

Ređali su se razliiti odgovori, uglavnom šaljivi.

printscreen/Tviter

 

 Jedan od njih je glasio: 

– Ja mislim da je to kad neko ima momka, a neko drugi ga koristi, nešto kao rent a kar, samo čovek.

printscreen/Tviter

 

Dok su se drugi pozivali na Zakon. Te su navodili da je „to zapravo isto što i venčani, ali nas država tera da budemo u braku kako bismo pravno bili vidljivi“.

– Nešto što se potencira da je “isto” kao i venčani i da zakon tvrdi da jeste isto, ali onda kad neko od njih umre “ožalošćena” familija te napadne iz sve snage da ti uzme sve u šta ste zajedno ulagali i zakon te ne štiti (trenutno znam slučaj pa sam u šoku i plus me pogađa).

printscreen/Tviter

 

Bilo je i onih jasnih stavova, gde su stavljali do znanja da im papir ništa ne znači:

– To ti je kad su dvoje materijalno i imovinski obezbeđeni pa ne moraju da se venčaju.

printscreen/Tviter

 

Ali  i krajnje šaljivih i zanimljivih komentara:

– Isto ko i suprug! Samo kad se razvedu ne morate da plaćate advokate.

printscreen/Tviter

 

I za kraj jedan odgovor kao potvrda da uz ljubav i obostrano poštovanje papir ništa ne znači. Ova osoba je iznela stav koji dolazi iz ličnog iskustva.

– To sam ja, punih 10 godina. To je obostrano poštovanje svakog kriterijuma, ali granica između ludila i savršenstva; ono što nalazimo kad ne tražimo, ali i ne gubimo nakon trzavica, neslaganja ili nemogućnost imanja dece. Papir je Đolet paragraf “nek isto je i đavolu i đakonu”.

Kako vi definišete nevenčanog supruga?

BONUS VIDEO