in

“Srce mi se cepalo dok sam gledala kako je BEŽIVOTNA”: Mama čija se ćerka zarazila SALMONELOM iz OMILJENE čokolade opisala SIMPTOME

 

Šarlota Vingfild objavila je fotografiju svoje trogodišnje devojčice za koju tvrdi da se zarazila salmonelom nakon što je pojela čokoladno jaje poznatog brenda. Mama kaže da se njena devojčica otrovala nakon što je pojela ovaj slatkiš, i da joj je temperatura naglo skočila na 39 stepeni, prenosi Yumama.mondo.rs.

– Moja ćerka nikad u životu nije izgledala tako loše kao kada sam je u ponedeljak pokupila iz vrtića. Zaspala je u 21 sat i jedva se budila narednih 24 sata. Neprestano je dremala. Porasla joj je temperatura i znala sam da nešto nije u redu. Posumnjala sam na stomačni virus pa mi je lekar rekao da se setim šta je jela prethodna tri dana. Potvrđeno je da je reč o salmoneli kojom se zarazila nakon što je jela čokoladu poznatog brenda u nedelju – napisala je uznemirena majka na svom Fejsbuk profilu.

Kako tvrdi majka, kada je njena ćerka i bila budna, nije delovala prisutno.

– Bila je toliko beživotna, srce mi se cepalo kad sam gledala kako moja inače aktivna devojčica uopšte nije svoja – dodala je.

Majka je zatim otkrila kako se njena ćerka osećala naredna 24 sata.

– Mislili smo da se juče polako oporavlja pa smo je odveli kod babe i dede na ručak. A kada smo se vratili kući, ponovo je sve krenulo. Imala je ekstremne bolove, tako da smo ponovo završili u bolnici – otkrila je Šarlota.

Belgijska agencija za sigurnost hrane suspendovala je fabričku dozvolu za rad italijanske fabrike dok ne ispune sve zahteve o sigurnosti hrane. Naložili su da se iz prodaje povuku svi proizvodi za decu koji su napravljeni u ovoj fabrici.

Evropska agencija za sigurnost hrane rekla je prošle srede da istražuje moguću povezanost između 134 slučaja salmonele u najmanje devet evropskih zemalja i upotrebu čokoladnih proizvoda.

– Učestali slučajeve salmonele karakteriše neobično visok broj hospitalizovane dece. Neka među njima imaju i teške simptome, poput krvave dijareje – izjavili su.