in

Sestra na porođaju se ONESVESTILA kada je ugledala: Devojčica sa sindromom VUKODLAKA je jedna u MILION

Upoznale su se slučajno, tokom posete medicinskoj ustanovi, i od tada su se često sastajale. Tiktokerka objavljuje snimke sa devojčicom, koji su veoma popularni, ubijajući čak desetine miliona pregleda.

 

 

Kako prenosi portal edziecko.pl, Rabiatul Adaviah je upoznala devojku kada je otišla sa detetom na rutinski pregled. U čekaonici je upoznala Misklijen, devojčicu koja boluje od sindroma vukodlaka, i njene roditelje. Među njima se razvila nit simpatije i razumevanja, pa su odlučili da nastave druženje. Od tada Adaviiah redovno objavljuje videa male Misklijen.

 

 

Na ovaj način tiktokerka želi da razbije tabu povezan sa bolešću hipertrihoze. To je genetski poremećaj koji karakteriše prekomerna dlakavost na telu. Ovaj sindrom pogađa i žene i muškarce i može uticati na različite delove tela. Vrlo često je prisutna i gusta dlaka na licu, zbog čega je ovo stanje teško sakriti. Slučajevi hipertrihoze su poznati dugo vremena. Sindrom je prvi put opisan u 17. veku.

Kod osoba sa hipertrihozom, hirzutizam se pojavljuje na različitim delovima tela. Najčešće pogađa ruke, trup, noge, a takođe i lice, što je posebno neprijatno za osobe koje pate od ovog retkog stanja.

 

 

Tiktokerka ističe da želi da podigne svest o ovom poremećaju, pa postavlja video snimke sa devojčicom. Njeni roditelji su, naravno, pristali na ovo. Da korisnici interneta ne bi uvredili malu Misklijen, ispod većine snimaka su zabranjeni komentari. Uprkos tome, tiktokerka se ionako suočava sa mržnjom.

 

 

Kako prenosi portal edziecko.pl, roditelji su rekli da je devojčica takva rođena. – Doktor nije znao šta je uzrok. Dežurna sestra se onesvestila odmah po rođenju deteta – kaže majka devojčice.

BONUS VIDEO