in

Sa svojih 82 godine ova BAKA je završila jednu od NAJTEŽIH TRKA: “Ako poživim, dolazim PONOVO dogodine”

Jedna penzionerka završila je jedan od najiscrpnijih događaja izdržljivosti na svetu … dva puta.

Već trijumfovala u dve trke “Tough Mudder”, nada se da će sledeće godine odraditi i treću.

Za one koji ne znaju, “Tough Mudder” je trka izdržljivosti ispunjena preteškim preprekama kao što su džinovsko ledeno kupatilo, kilometar blata, kanapi okačeni nad vodom i merdevine visoke 15 stopa sa ogromnim razmacima između prečki.

Mildred, iz Sikestona, Misuri, SAD, rekla je:

– Moj sin se takmičio u “Tough Mudder”,  i to nekoliko puta, a ja sam išla kao njegova podrška. Jednom me je pitao da li želim i ja da probam i samo sam rekla, “naravno”. 

 

 

Nakon što joj je lekar dao odobrenje, Mildred je počela da trenira, i prvi put je završila uspešno celu trku, ubrzo nakon svog 80. rođendana.

Vraćanjem naravno ove godine nakon prekida koji je indukovao Kovid, Mildred je bila spremna da to ponovi iznova.

– Dovoljno mi se svidelo prvi put, pa kad me je sin pitao da li želim opet, samo sam klimnula glavom i krenula da treniram – dodala je Mildred.

Mildred je uspela da završi svoju drugu trku za tri sata i to baš na “Dan majki”, sa sinom Dannijem (47), koji je pratio svaki njen korak.

Njeni omiljeni delovi trke bili su toranj sa teretnim mrežama na koji se morala popeti i jame ispunjene vodom.

– Bilo je super raditi to sa sinom na Majčin dan – , rekla je Mildred.

– Zaista sam uživala i nisam bila toliko umorna i mogla bih i duže, ali bila sam spremna da se trka završi jer je bilo jako hladno. –

Profimedia

 

Mildredin suprug Farrell bodrio ju je tokom njene prve trke 2019. godine, ali, nažalost, preminuo je prošle godine pre nego što je Mildred mogla da učestvuje u njenoj drugoj trci.

Ona mu je posvetila ovu drugu trku  “Tough Mudder”.

Mildred se nada da će nadahnuti druge ljude svih starosnih grupa da odgovore na teške izazove na pravi način.

– Samo naprijed, rekla je. Tamo su ljudi svih starosnih grupa. Ako ne možeš sve prepreke da pređeš, pa šta? Samo probaj. –

– Sa 82 godine niste sigurni da li ćete doživeti sledeću godinu, ali ako sam ja još uvek živa i dovoljno zdrava, uradiću to ponovo. –

Beograđani ZAPENILI zbog ovog OGLASA: Nebojša ima 12 godina, zbog njegovih reči usijale se društvene mreže, a ovaj dečak ima samo jednu nameru!

Evo kako izgleda stvarni život, onaj koji se ne vidi na mrežama: Popularna blogerka otkrila mračne tajne koje se kriju iza SAVRŠENSTVA