in

PRVI PUT U ISTORIJI ČOVEČANSTVA Transrodna žena će postati MAJKA, izvršiće transplataciju MATERICE, a evo i gde!

To će biti prvi tretman ove vrste u svetu.

– Svaka transrodna žena želi da bude što ženstvenija. A to uključuje i biti majka. Način da se to uradi je transplantacija materice. I to je ista procedura kao transplantacija bubrega ili nešto slično – kaže dr Narendra Kaušik, koja će da izvrši revolucionarnu transplantaciju.

Prema Mirror.co.uk, doktorka iz Indije planira da izvrši prvu transplantaciju materice na svetu transseksualnoj ženi koja je rođena kao muško. Sve to da bi joj se omogućilo da kasnije rodi dete. Operacija je izuzetno rizična, ali, prema rečima samog hirurga dr Narendre Kaušika, koja treba da je izvede, ostaje “optimista” po ovom pitanju.

Organi za transplantaciju dolaze ili od preminulog donora ili od druge žene koja je još uvek živa, koja je podvrgnuta operaciji promene pola i tako joj je uklonjena materica. Zahvaljujući revolucionarnoj proceduri koju prati IVF , transrodni pacijent će moći da zatrudni.

– Svaka transrodna žena želi da bude što ženstvenija. A to uključuje i biti majka. Način da se to uradi je transplantacija materice. I to je ista procedura kao transplantacija bubrega ili nešto slično – Mirror.co.uk citira dr Narendra Kaušika iz Nju Delhija, koja je vlasnica klinike Olmec i od koje se očekuje da izvede ovu jedinstvenu operaciju.

Kako zaključuje pomenuti portal, poznat je samo jedan slučaj transplantacije materice kod transrodne žene. Međutim, od posledica komplikacija, žena je umrla nekoliko meseci kasnije.