in

Policija upala u KUĆU mlade aktivistkinje protiv ABORTUSA: Ono šta su PRONAŠLI ih je zapanjilo, ovo nisu očekivali, a njena izjava ih je samo dodatno RAZBESNELA

Ona sama tvrdi da ih je nabavila na jednom od univerziteta i želela da im obezbedi “dostojanstvenu sahranu”. Istražitelji ne veruju prevodima Loren Hendi.

Policija je ušla u dom Loren Hendi nakon što su dobili dojavu da u kući aktivistkinje može biti potencijalno opasan biološki materijal.

Kako prenosi The Independent, 28-godišnja Hendi je fotografisana ispred svoje kuće, dok su istražitelji iz njenog podruma iznosili karakteristične kese za biološki otpad. Kada je jedan od novinara pitao ženu šta policajci iznose, aktivistkinja je odgovorila da će se “ljudi naljutiti kada to čuju”.

Istražitelji još nisu otkrili odakle su obezbeđeni ostaci možda došli. Nejasno je kako je žena došla do njih. Kako The Guardian ističe, Hendi je nedavno tvrdila da je dobio pristup banci fetalnog tkiva i organa na Univerzitetu Vašington u Sijetlu. Međutim, univerzitet to demantuje. Takođe nije prijavio da je bilo koji od njihovih resursa ukraden. U drugoj izjavi, žena je sugerisala da želi da “oslobodi” fetuse i da ih “dostojanstveno sahrani”.

Profimedia

 

 

Loren Hendi je osnivač grupe protiv abortusa Merci Missions. Ova 28-godišnjakinja je ranije sebe opisala kao “katoličku anarhistkinju”. Istog dana kada je policija pretresla njenu kuću, žena je optužena u vezi sa incidentom iz oktobra 2020. godine.

Ona je, zajedno sa osam drugih aktivista, upala u kliniku za abortuse . Prilikom ulaska u objekat, demonstranti su lancima, užadima, stolicama i sopstvenim telima blokirali oba ulaza u objekat. Cela akcija je prenošena na društvenim mrežama . Za ovo delo, ako je porota proglasi krivim, preti joj do 11 godina zatvora i 350.000. dolara (37 miliona dinara).