in

Ovo se zove DOLAZAK U STILU: Ovako se učenica sa invaliditetom pojavila na MATURI, zajedno sa 300 BAJKERA

Majka, petnastogodišnjakinje isprčala je da se njena ćerka u školi osećala praktično “bezvredno”, a pošto nije uspela da se uklopi i da se nosi sa vršnjačkim nasiljem, kaže da je razmišljala o tome da sebi oduzme život, piše “Metro.co.uk”.

Međutim, majka Katrin nije odustala od nje i rešila je da svima dokaže da njena ćerka može da ima pompezni dolazak na maturu i da na ovaj načn da doznanje ostalim učenicima da je Felisiti tu i da je prisutna.

Ona je pitala članove jednog moto kluba da pomognu njenoj ćerkici, koja ima disleksiju i Aspergerov sindrom, da ode na ovaj školski događaj u stilu. Iako se sve vreme nadala da će se barem nekoliko bajkera ponuditi da joj pomognu oko ovog projekta, odziv je bio ogroman!

– Felisiti se radovala maturi jer je osećala da je to momenat u kom bi pokazala siledžijama u školi da više ne mogu da je povrede. Maltretirali su je do te mere da je tokom protekle godine razmišljala o tome da počini samoubistvo, tako da stvarno želim da njena matura bude sve što je želela da bude – napisala je Katrin u objavi, a skoro 300 bajkera je odlučilo da se priključi i pomogne devojčici.

Kada su se svi skupili ispred njene kuće Felisitin otac, Rič Moris (45), rekao je da “nije ni mogao da vidi ćerku među svima njima”.

 

– Bilo je sjajno. Nadali smo se da će da dođe možda desetak bajkera, ali pojavile su se stotine. Oduvani smo. Felisiti je uživala u svakom trenutku i bilo je neverovatno videti podršku svih bajkera. Felisiti je nailazila na izazove, a siledžije su mislile da je u redu da je maltretiraju. Uznemiravana je svaki dan i to ju je slomilo, ali imali smo osećaj da ćemo posle tog ponedeljka da vidimo našu dragu, veselu Felisiti kako uživa. Reći da sam ponosan na nju nije ni približno tome kako se osećam. Ona je sjajna devojka i nije zaslužila ništa od onoga što joj se dogodilo. Fantastično je videti je tako ozarenu – rekao je Moris.

Otac je dodao da, kada je sela u tricikl, vreme kao da je stalo i samo je pomislio kako im se ćerka vratila.

– Kada vas neko iznova gazi, ne vidite ništa dobro u sebi. Videti taj osmeh na njenom licu je bilo neodoljivo – dodao je otac.

On je rekao i da je Felisitina škola uradila ono što je mogla kada je u pitanju konstantno maltretiranje, ali da nisu uspeli u potpunosti da ga prekinu.

Jedan od bajkera Don Tomas rekao je da su njegov klub i još neke druge grupe bajkera Felisiti upriličili “vožnju njenog života”.

"Ovako sam izgledala pre ŠEST meseci": Upalila je kameru i sa osmehom pokazala svoje OBLINE, za uzvrat je dobila zlobne komentare i UŽASNE pretnje