in

Ova ŽENA se istuširala 37 puta u 2022. godini: Tvrdi da ne smrdi i da je čistija od svih, a ovo je njeno objašnjenje

Aela (27) iz Ajdaha, tvrdi da ne smrdi zbog ravnoteže „mikrobioma“.

I dok joj neki kažu da se samo navikla na sopstveni miris, ona dodaje da čak i ne koristi hidratantnu kremu za telo jer živi u vlažnom prostoru, što pomaže njenoj koži da ostane sveža.

Aela je aktivna na društvenim mrežama i osvrnula se na poslednjih 12 meseci, ali informacija koja je svima stajala na umu je koliko se retko kupala.

Odgovarajući kritičaru koji je doveo u pitanje njenu higijensku rutinu, ona je rekla da se trudi da ne poremeti previše svoj prirodni mikrobiom kože – kolekciju bakterija i gljivica koje žive na telu.

 

– Ako bilo koja nasumična osoba koja se šamponira svaki dan prestane da se šamponira, kosa će im biti užasna i masna. Ali ako ste uporni i pažljivi, telo se prilagođava. Ali ovo nije savršeno, različiti ljudi imaju različite tipove tela, sa različitim aktivnostima i nivoima znojenja. Još uvek “vežbam” da tolerišem smrad između tuširanja. Pazim da ne koristim sapun na pazuhu jer izgleda da pojačava miris. Obično se dobro istrljam mokrom krpom i onda nanesem dezodorans, i ovo odlično funkcioniše. Koristim i bide, a često perem i genitalije – napisala je ona na društvenim mrežama.

 

– Otkako sam počela retko da perem kosu, tekstura i volumen su se značajno poboljšali – dodala je jedna žena.

 

– Tuširala sam se možda deset puta 2022. i ne smrdim. Obično se presvlačim u čistu odeću i češće perem ruke i lice, ali tuširanje svakodnevno je potpuno nepotrebno i pogoršava miri. Obratite pažnju na to kako su svi fokusirani na miris. Pa šta, čak i ako smrdiš. Ništa loše se ne dešava. Dokle god čuvate ruke i genitalije čistim – podržavali su je drugi komentatori.

– Pranje jednom dnevno je dovoljno za većinu dece i odraslih za održavanje društveno prihvatljivog nivoa lične higijene i čistoće – kaže dermatolog Derik Filips, dodajući da se koža sama čisti i prirodno ljušti, pa piling pomaže u uklanjanju fizičke prljavštine i jača utisak. čistoće, ali nije nužno, istakao je on.