in

Ova devojčica je bila u blatu kada je fotograf zabeležio njene POSLEDNJE trenutke: Hrabro i dostojanstveno se suočila sa SMRĆU

U novembru 1985, gradić Armero u Kolumbiji poplavio je masivni tobogan blata izazvan erupcijom obližnjeg vulkana. Lahar je bujica blata, mulja, piroklastičnih materijala, stena i vode, a teče nakon vulkanske erupcije rutom kojom mu je najlakše proći. Spasilački napori bili su uzaludni i nakon tri dana zarobljena do pojasa u blatu, devojčica je umrla.

Francuski fotograf Frank Fournier, koji je ostao uz umiruću devojčicu dok nije udahnula posljednji dah, zabeležio je njenu užasnu patnju iz koje niko nije mogao da je izbavi.

Profimedia

 

Nakon što je lahar srušio njen dom, Omajra je ostala prikovana pod krhotinama svoje kuće gde je ostala zarobljena tri dana. Nakon 60 sati agonije, umrla je od posledica gangrene i hipotermije.

Profimedia

 

Fotografija reportera Franka Fourniera dobila je nagradu “World Press Photo” za 1986. godinu. Kako je sam Fournier objasnio, smatrao je kako priča o nemoći velikog broja ljudi koji su mogli samo satima stajati uz malenu Omajru, mora obići svet. Mnoge je fotografija, ali i video potresla i izazvala brojne kontroverze jer je reč o poslednjoj fotografiji iscrpljenje devojčice pred samu smrt.

Profimedia

 

 

 

Berba je u punom jeku, a Nemci im SVE otkupe: Svetlanina porodica samo od ove proizvodnje zaradi više od 3.000 evra

Emotivni susret sestara - prvi put se videle: Uspešno razdvojene sijamske bliznakinje