in

“Ogovaraju, ISTO se oblače i 2 sata piju ISTU kafu”: Kejsi udata za Srbina u ČUDU zbog navika žena u Srbiji, kaže da im je potrebno da se KONTROLIŠU

Pre venčanja sa njim je više puta je bila u Srbiji, a o svom iskustvu pisala je na blogu “That American Girl”.

Ona je primetila da Srpkinje vole da sede u kafićima po dva sata sa jednom kafom. Čudno joj je kako nemamo naviku da naručimo kroasan, kolač ili sendvič uz piće.

– Ogovaraju. Pričaju o tome šta ko nosi, šta je ko rekao, zašto je to uradila i ko je izlazio sa tim tipom? Na neki način je slično kao u Njujorku. Svi površno znaju nekoga ko poznaje nekog drugog… skoro kao srednja škola – piše Kejsi.

Kako Kejsi smatra, Srpkinjama fali i malo kontrole. Kaže da u Americi i kad sretneš bivšeg, ipak proćaskaš neobavezno, uprkos neugodnosti. Devojke odavde odmah pokazuju nezadovoljstvo i ne kriju svoje trenutno osećanje.

– Ne sviđa mi se ta devojka, pa neću da sedim tamo. Ne sviđa mi se ova pesma, pa neću da igram. Ljut sam na svoju devojku, pa ću se mrštiti sa ovog stola – navodi Amerikanka na svom blogu.

Ona i njeni prijatelji su navikli da žive sami već od 18. godine i čudno joj je što neko živi sa roditeljima u ranim tridesetim.

Još nešto što je primetila jeste razlika u prijateljstvima. Srbi imaju svoje prijatelje od detinjstva i sa njima se druže kroz ceo život, dok oni u Americi, putujući po državi zbog fakulteta, stalno upoznaju nove ljude.

– Nema ničeg lošeg u tome, samo kulturološka razlika – dodaje Kejsi.

Kada je reč o modi, Kejsi kaže da se u Srbiji devojke oblače lepo, ali da je u glavnom u pitanju isti “ženskasti” stil. Bez osude, piše o tome kako Srpkinje imaju stila, ali ne eksperimentišu previše.

– Ako vidite devojku sa roze kosom i velikim čizmama u Beogradu, 99 odsto šanse je da je turista – zaključuje srpska snajka iz Amerike.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO