in

Obolela i ostala bez POLA TELA: Danas je ŠMINKERKA koja stvara ČUDA bez ruku

Kejtlin Dobrav (26) iz Južne Kalifornije, imala je zdrav i aktivan život pre nego što je obolela od meningitisa i ostala bez pola tela.

Zastrašujuća bolest joj je oduzela više od 50 odsto kože i lekari su bili primorani da joj amputiraju sva četiri uda. Te noći kada je primljena u bolnicu, Kejtlin je imala jaku glavobolju, strašnu groznicu i stalno je povraćala.

– Mama me pitala da li želim da me odvedu u bolnicu. Sećam se da sam otišla u kupatilo i pala sam na kolena, osetila sam kako mi polako trnu noge. To je bio poslednji put kada sam stajala na nogama – objasnila je Kejtlin.

– U prvih 12 sati moje celo telo je poprimilo ljubičasti pigment. Meningitis je ušao u moj krvotok i zaustavio cirkulaciju u celom telu. Kada sam primljena u bolicu morali su da mi amputiraju ruku, ali ubrzo sam ostala i bez ruku i nogu.

Bolest se brzo širila i Kejtlin je ostala bez 57 odsto svoje kože. Zbog ovoga morala je da ode na nekoliko operacija kako bi se sanirala oštećena područja. Veliki broj operacija je bio vezan za uzimanje kože s područja koja nisu bila pogođena meningitisom, poput kože na leđima, i prebacivanje iste na upaljene rane.

Posle svega što joj se desilo, Kejtlin je našla nov životni poziv, šminkanje, kojem se posvetila kao bi očuvala svoje mentalno zdravlje.

– Sama sam naučila kako da se šminkam. Dok sam se oporavljala od operacija gledala sam mnogo toturijala na Jutjubu, zato sam i napravila svoj kanal. Izgledalo je zabavno i pomislila sam, pa i ja ovo mogu da uradim – rekla je Kejtlin.

Na svom Jutjub kanalu ima preko 235.000 subskrajbera i ukupno 16 miliona pregleda.

Hrabra šminkerka kaže, da joj je njena bolest pružila novi pogled na svet, ali da je ona idalje ista stara Kejtlin.

– Pre nego što sam se razbolela bila sam pomalo drska, mada i dalje sam takva. Svesna sam da moj život nije isti i navikavam se na situaciju. Kada objavljujem videe na Jutjubu ili na Instagramu, osećam se malo bolje, jer ipak radim nešto u čemu sam dobra.

– Neki od mojih pratilaca, koji pate od depresije, rekli su mi da ih ja inspirišem da ustanu iz kreveta.

Kejtlin otac je rekao da se divi ćerki, jer je prošla kroz tešku bolest i dalje je srećna živa i zdrava. 

Jelena iz Beograda nalazila je ČUDNE ZAMOTULJKE svuda po stanu kada je suprug otišao u inostranstvo da radi, od svekrve je dobila ZASTRAŠUJUĆU poruku