in

“Nastavnice, stižem, samo da nahranim svinje”: Danas je PRVI DAN ŠKOLE, a ovi biseri đaka će vas nasmejati do suza

Krizni štab za borbu protiv korona virusa u Srbiji odlučio je da nastava u školama od septembra bude održavana regularno i da časovi traju 45 minuta, međutim đaci srednjih škola u Tutinu moraće da prate nastavu isključivo od kuće.

Dok će se sistem kombinovane nastava sprovditi u 15 mesta, a to znači da će đaci jedan dan ići u školu dok će drugi dan nastavu pratiti od kuće. Na spisku su Kladovo, Petrovac na Mlavi, Nova Varoš, Priboj, Užice, Valjevo, Despotovac, Jagodina, Paraćin, Svilajnac, Rekovac, Ćuprija, Preševo, Novi Pazar i Bojnik.

Iako skoro ništa ne može da pobedi duhovite lapsuse koji nastaju za vreme časova u učionici, neki biseri koje su nastavnici zabeležili za vreme onlajn nastave nasmejali su mnoge. 

Iako su se učitelji i nastavnici nadali da će se đaci lakše i bez kašnjenja okupljati u virtuelnim učionicama, ispostavilo se da su se grdno varali, pa su zato posle nekog vremena počeli da beleže najdosetljivije izgovore za kašnjenj, odsustvo i generalno najsmešnija pitanja koja su im učenici postavljali.

– Nisam imao interneta, a nemam ni sada… (poruka u Gugl učionici)

– Razredna, kad počinje ta hotlajn nastava?

– Sad ću da stignem, samo da jem.

– Nastavnice, neko mi je zvonio na vrata. Mogu li da odem da ih otvorim?

– Izvinite, morao sam da nahranim svinje (mi bismo ovom vrednom đaku sve opravdali)

– Nastavnice, izvinite što kasnim, kratio (sekao) sam drva, ušao sam u kuću da se ugrem i sad opet moram da nastavim (bravo i za ovog vrednog momka!)

– Je l’ mogu da odem da operem zube? Nisam stigla, a ne mogu ovako (prvi čas ujutru)

– Razredna, molim vas, recite profesorima da malo sačekaju s tim zadacima jer nisam u gradu, a Edmodo mi je instaliran na drugom telefonu.

– Nastavnice, nešto ste zabagovali, ne pomerate se.

Za vreme časa jedne nastavnice čulo se nekakvo ritmično lupkanje. Na njeno pitanje: “Šta je to?”, đak odgovara: “Joj, izvinite, nastavnice, sečem slaninu.”

Nerešiva misterija NAJOZLOGLAŠENIJEG serijskog UBICE u istoriji: Prva žrtva mu je bila PROSTITUTKA, a način na koji je ubijena bio je ŠOKANTAN